Connect with us

Kultúra

Open jazz fest dnes s Vojtom Dykom, zajtra zahviezdi Troyka

Published

on

Reklama

Namiesto jedného traja – do Nového Mesta nad Váhom príde moderné jazzové zoskupenie z Veľkej Británie známe ako Troyka. Vystúpia v rámci Open Jazz Festu, ktorý sa bude konať 17. a 18. júla na Zelenej vode, čím nahradia hviezdu Wojteka Pilichowského, ktorý účasť na obľúbenom festivale odriekol. Džez pod holým nebom začína už dnes od 19-tej a v programe vystúpia aj Piešťanec Andrej Urminský so svojím kvartetom.  Dnešným headlinerom je obľúbený český spevák a herec Vojtěch Dyk.

Reklama

 

Troyku – jedinečné jazzové zoskupenie z Veľkej Británie tvoria Chris Montague na gitare, Joshua Blackmore na bicích a Kit Downes na organe. Spolu sú schopní podľa magazínu Time Out osloviť aj iPodovú generáciu. Vďaka rôznorodosti, viacvrstvovanosti a rozdielnemu hudobnému vkusu podávajú na svojich vystúpeniach výkony odmietajúce akékoľvek hudobné zábrany.

Reklama

Festival Open Jazz Fest, ktorý začína už dnes od 19-tej hodiny, bude aj tento rok na Zelenej vode v Novom Meste nad Váhom. Publikum má byť do veľkej miery kryté, takže fanúšikovia jazzovej hudby si za akéhokoľvek počasia môžu v dňoch 17. a 18. júla vychutnať headlinera Vojtěcha Dyka s B-Side Band, Andreja Urminského – vítaza súťaže Jazz Start Up – so svojim triom, Portugalčanka s kapverdskými koreňmi Carmen Souza spolu s producentom Theom Pascalom, maďarské zoskupenie The Special Providence, Dan Bárta s jazzovým triom Roberta Balzara a Fehero Rocher speváčky Sisy Fehérovej.

Open Jazz Fest počas predošlých ročníkov privítal viac ako 16 tisíc návštevníkov. Už tradične je miestom, kde sa stretávajú všetky generácie – od fanúšikov jazzu najstaršej generácie až po tú najmladšiu. Ôsmy ročník sa uskutoční 17.-18. júla, pričom brány festivalu sa otvoria pre návštevníkov každý deň od 18:00 hodiny, koncertný program začne od 19:00 hodiny.

Populárne články