Novinky

Šachový turnaj Karola Slováka 2015 mal rekordnú účasť

Published

on

Reklama

Na tradičnom šachovom turnaji Karola Slováka sa stretlo 27. decembra rekordných 90 šachistov zo Slovenska, Čiech a Rakúska. V reprezentačných priestoroch Kúrie Mórica Beňovského vo Vrbovom turnaj slávnostne zahájila primátorka mesta Vrbové pani Ema Maggiová, ktorá odovzdala spomienkové predmety najmladšiemu a najstaršiemu účastníkovi turnaja – Andrejovi Zelenskému vo veku 7 rokov a 83-ročnému Jánovi Čuridlovi.

Reklama

Potom už hlavný rozhodca Jozef Chebeň odštartoval deväťkolový maratón šachových partií. Ôsmimi víťaznými partiami ovládol celý turnaj IM Lanč Alojz z Lokomotívy Trnava, keď prehral až v poslednom kole a prevzal si pohár pre víťaza turnaja. O jeden bod menej nazbieral druhý v poradí IM Zpěvák Pavel z ŠK Dubnica nad Váhom a rovnako aj tretí IM Peter Petrán z ŠK Slovan Bratislava. Zo šiestimi bodmi sa stala najúspešnejšou v ženskej kategórii Jana Zpěváková z Českej republiky, ktorá obsadila celkovo 12. miesto. Z domáceho oddielu ZŠK Vrbové sa najviac darilo Miroslavovi Blatnickému, so ziskom 5,5 bodu sa umiestnil na celkovo 20. mieste a Klub ŠK Kúpele Piešťany úspešne reprezentoval Peter Ábel, ktorý dosiahol na celkovo 7. miesto so ziskom 6,5 bodu.

Reklama

Tento turnaj vyniká nielen kvalitným obsadením, ale aj priateľskou a sviatočnou atmosférou, ktorú tradične vždy spríjemní aj guláš od Jožka Matejíka. Týmto šachový oddiel ZŠK Vrbové ďakuje všetkým, vďaka ktorým sa toto výnimočné podujatie uskutočňuje: Mesto Vrbové, rodina Karola Slováka, Jozef Matejík, Peter Rakús, firma Chirosan s.r.o., Jozef Šuster, Kovospal Vrbové s.r.o., Nanotec s.r.o., Movak, Peter Majerník, František Tahotný a pohostinstvo BAJ. Viac informácií sa dočítate na webovej stránke stránke.

-Peter Podjavorinský-

 

Populárne články