Aktuality

Punkáčom počasie neprialo, ale zabávali sa

Published

on

Reklama

Ani vytrvalý celodenný dážď nepokazil zábavu stovkám ľudí, ktorí dnes prišli do autocampingu Lodenica. Popoludní sa začal jediný punk-rockový benefičný festival na Slovensku Punkáči deťom.

[singlepic id=16730 w=320 h=240 float=right]Vlani organizátori vyzbierali vyše 1500 eur. Tieto peniaze pomohli konkrétnym deťom, napríklad s preplatením hipoterapie, rehabilitačných pobytov a nákupom špeciálnych pomôcok. Tento rok vystúpi bez nároku na honorár 60 kapiel. Festival predĺžili takmer o jeden celý deň. Prvá kapela zahrala už dnes o 17.00 h, posledná skončí v nedeľu takmer nadránom.

Reklama

Farebnými účesmi vyzdobeným punkáčom, ktorí dnes zo stanice prúdili na Lodenicu, dážď vôbec neprekážal. „My sa vieme tešiť, aj keď prší,“ povedal nám jeden z nich. Jeho číru to vraj vôbec neprekáža: „Tužidla mám dosť!“

[singlepic id=16726 w=320 h=240 float=left]Na bráne všetkých svedomito kontrolovali ochrankári, ale k žiadnym konfliktom nedošlo. Hľadali najmä nebezpečné predmety. Alkohol sa musel so sklenených fliaš a plechoviek prelievať do plastov. Usporiadateľ, ktorý zásoboval stánkarov pivom, nám potvrdil, že obľúbeného nápoja je na celý festival dosť.

Reklama

Pri stánku s punkovými doplnkami a oblečením chcel jeden z návštevníkov vedieť cenu trička, ale 8 eur sa mu zdalo priveľa. „Na to nemám, môj rozpočet na celý festival je 10 eur a pri mojej spotrebe…,“ aj tak však sľúbil, že sa ešte zastaví. Iný sa priznal, že vôbec nepije, pretože má so sebou drahý foťák a nechcel by oň prísť: „Musíš dávať bacha, niekto do teba trgne a máš to rozbité.“

[singlepic id=16732 w=320 h=240 float=right]Už pri popoludňajších koncertoch sa pod hlavným pódiom zdalo, že ide o život. Najmä chalani tancovali drsné pogo, nevadil im rozmočený trávnik ani jemný dážď. Na ostatné dni však meteorológovia predpovedajú iba veľkú oblačnosť. Prehánky a občasný dážď budú postupne ustávať.

[nggallery id=940]

Autor: Martin Palkovič

Populárne články