Koktail

Nemáte plány na budúci víkend? Vyberte sa na turistiku

Published

on

Reklama

Klub slovenských turistov Hlohovec pripravil na sobotu 15. októbra už 38. ročník Jesenného pochodu Hlohovec-Piešťany. Organizátori naplánovali štyri trasy v dĺžke od 13 do 37 kilometrov, ktoré povedú cez Ovčiu skalu, Jalšové, Havran a Čertovu Pec. Všetky potrebné informácie o podujatí nájdete na webovej stránke.

„Cieľom akcie je zdravý pohyb a pobyt v čistej prírode. Všetky trasy Pochodu HP sú vedené po značených turistických chodníkoch. Prosíme turistov, aby rešpektovali vyznačené trasy, neskracovali chodníky a pohybovali sa iba po vyznačených trasách. Taktiež prosíme o citlivý prístup k prírode, bez produkovania hlasných zvukových efektov a odpadu, bez rušenia vtáctva a lesnej zveri. Všetky vyprodukované odpadky odneste prosím z lesa so sebou, na určené miesto. Usporiadatelia nemajú možnosť a prostriedky na upratovanie odpadkov po účastníkoch akcie,“ informujú o podujatí organizátori z Klubu slovenských turistov Hlohovec.

Reklama

Trasy:
13 km: Hlohovec – Ovčia skala – Jalšové (3,5 hod)
17 km: Jalšové (alebo Studená dolina) – Ovčia skala – Havran (4,5 hod) 22 km: Hlohovec – Ovčia skala – Havran (6 hod)
28 km: Hlohovec – Ovčia skala – Havran – Piešťany (7 hod)
37 km: Hlohovec – Ovčia skala – Havran – Čertova Pec – Piešťany (9 hod)

Štart:
13, 22, 28 a 37 km: Hlohovec, žel. st., 7:00 – 9:00 hod
17 km: Jalšové obec (alebo Studená dolina – Ifkova chata) Štartová registrácia pre trasu 17 km je na kontrole Ovčia skala. Doprava z HC na štart do Jalšového, alebo do Studenej doliny je možná autobusmi hromadnej dopravy, alebo individuálnou dopravou účastníkov. Autobusy hromadnej dopravy odchádzajú zo zastávky Hlohová ul. o 07:50 a 09:20 hod do Jalšového (vystupuje sa na zastávke Jalšové obec) alebo o 09:00 hod do Studenej doliny (vystupuje sa na zastávke Tepličky chata). Usporiadateľ akcie dopravu na štart v Jalšovom, alebo v Studenej doline nezabezpečuje!

Reklama

Cieľ:
13 km: Jalšové (cieľová registrácia je na kontrole Ovčia skala)
17 a 22 km: Havran
28 a 37 km: Piešťany (cieľová registrácia je na kontrole Havran)

Na kontrole Ovčia skala bude pripravená tradičná výstava fotografií z uplynulého ročníka. Na všetkých troch kontrolách (Hlohovec, Ovčia skala, Havran) bude pripravený bohatý informačný servis pre turistov (popisy trás, mapy, rady a pokyny pre turistov, cestovné poriadky). Pochod HP je turistická akcia, určená predovšetkým pre peších turistov, ktorá je vedená po turistických značených trasách (TZT) pre pešiu turistiku. V prípade účasti cykloturistov je nutné, aby cyklisti rešpektovali peších turistov, ktorí majú na TZT prednosť pohybu a v dostatočnom predstihu ich vždy upozornili na svoj prejazd.

-lt/Zdroj: KST Hlohovec/Foto: archív-

Populárne články