Aktuality

Vrbové uspelo, v meste vyrastie ihrisko Žihadielko

Published

on

Reklama

Mesto Vrbové uspelo v súťažnom hlasovaní spoločnosti Lidl, vďaka ktorému vyrastie na jeho území nové ihrisko Žihadielko v cene takmer 87 000 eur. O desať ihrísk bojovalo od 21. januára až do 29. februára množstvo miest a Vrbovčanom sa podarilo umiestniť vo svojej kategórii na druhom mieste s počtom hlasov 118 572. Víťazné Šahy miestnych predbehli len o niečo cez 2 000 zahlasovaní. Lidl začne v priebehu jari rokovať s víťaznými mestami o samotnej výstavbe.

Reklama

Vrbové malo v súťaži aj netradičných, ale veľmi mocných spoločníkov, medzi ktorými sa objavili napríklad Chuck Norris či Mr. Bean. V súťaži hlasovalo dohromady až 2 460 878 hlasov a medzi víťazné mestá patria tiež Banská Bystrica, Bratislava – Dúbravka, Šaľa a Pezinok. V kategórii, kde boli aj Piešťany nakoniec uspela Sereď a Dolný Kubín, tešiť sa budú aj deti v mestách Stropkov a Myjava. Nové ihriská bude spájať jednotný motív rozprávkovej včielky Maje, ktorej príbehy deti, ale aj generácia ich rodičov veľmi dobre poznajú. Obľúbené postavičky budú aktívnou súčasťou herných prvkov obsiahnutých v rámci ihriska, ktorého rozmery sú 20 m x 16 m. Ihriská budú určené pre deti vo veku od 2 do 12 rokov.

Reklama

„Súčasťou Ihriska Žihadielko je veľké pieskovisko. Vďaka dopadovej liatej gume sa môžu aj tí najmenší vyšantiť do sýtosti. Dominantou zóny je veľký hrad so štyrmi vežami, ktorý nabáda odvážlivcov k množstvu lezeckých výziev. Z hradu sa dá odbehnúť na dva rôzne typy hojdačiek umiestnených v zadnej časti ihriska. V tejto zóne tvorí dopadovú plochu štrk. Pri vstupe je stojan na bicykle, informačná tabuľa s prevádzkovým poriadkom a poruke je aj odpadkový kôš. Na zvýšenie bezpečnosti hrajúcich sa detí je celé ihrisko oplotené. Dostatok lavičiek rozmiestených v každej časti ihriska zabezpečí aspoň chvíľu oddychu pre deti a ich rodičov,“ opisuje prednosti ihriska na stránke súťaže spoločnosť Lidl.

-lt/Zdroj: Lidl, facebook-

Populárne články