Aktuality

Semafor niekedy nedá zelenú aj počas troch cyklov

Published

on

Reklama

Autá idúce smerom od centra, ktoré odbočujú vľavo na sídlisko Adam Trajan občas stoja na križovatke Krajinská – Bratislavskáaj viac než päť minút. Niektorí vodiči to nevydržia a porušia dopravné predpisy – idú na červenú alebo sa zaradia do vedľajšieho pruhu. Problém so svetelnou signalizáciou dala radnica preveriť.

[singlepic id=20200 w=320 h=240 float=right]Na križovatke sa v júni menila dynamika. V súčasnosti funguje tak, že semafor púšťa dĺžku zelenej podľa toho, koľko vozidiel sa hýbe v jednotlivých smeroch. Občas však v jednom smere nepustí zelenú vôbec aj dlhšie ako päť minút. Autá z ostatných smerov pritom prechádzajú križovatkou bez problémov.

Reklama

Odbor dopravy MsÚ podľa Beáty Palkechovej dostal jednu telefonickú sťažnosť na túto chybu: „Požiadali sme firmu ARDOS AZ a. s. o preverenie zeleného signálu v danom smere. Problematika je v súčasnosti riešená uvedenou firmou.“

Pozrite si video, na ktorom sa chybu semafora podarilo zaznamenať:

Reklama

 [youtube width=“522″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=vhLzeCHdypI[/youtube]

Problémy so svetelnou signalizáciou už radnica riešila. Vodiči upozorňovali, že tam niekedy dochádza k zelenému konfliktu, zástupca firmy ARDOS AZ a. s. to však vylúčil. V súvislosti s tým viceprimátor Timotej Mišitna na zasadnutí Komisie pre bezpečnosť a verejný poriadok navrhol, aby bolo predĺžené trvanie červeného signálu. Beáta Palkechová potvrdila, že k tejto zmene príde čoskoro.

Nad opätovným zavedením blikavej zelenej, ktorá upozorňuje na koniec zeleného signálu, radnica zatiaľ neuvažuje. Bolo zrušené v rámci spustenia dynamického riadenia, kvôli zvýšeniu dopravnej priepustnosti križovatky.

[singlepic id=15198 w=320 h=240 float=right]Rekonštrukcia a zavedenie dynamického riadenia čaká aj križovatku Žilinská – Andrej Hlinku. V nasledujúcich týždňoch tam vymenia samotné semafory, stožiare, rozvody a radič. „Predpokladaný termín realizácie je november – december 2011,“ informovala B. Palkechová.

Autor: M. Palkovič

Populárne články