Aktuality

Pri včerajších horúčavách hasili kamióny v Piešťanoch aj v Trnave

Published

on

Reklama

Hasiči v Trnavskom kraji včera zasahovali pri dvoch požiaroch áut. V Piešťanoch horel nákladiak na Žilinskej ceste pri cintoríne. Ďalší kamión zachvátili plamene v popoludňajších hodinách aj v krajskom meste na Strojárenskej ulici. Škodu na vozidlách odhadli na 10 a 15-tisíc eur. Horúčavy v meste by mali pokračovať aj počas víkendu, nebezpečenstvo požiarov tak stále trvá.  

Reklama

„Včera (23. júna 2016) krátko po 13.00 hod. bol ohlásený požiar kabíny kamióna na Strojárenskej ulici v Trnave. V čase príchodu hasičov na miesto udalosti bola kabína kamióna celá zasiahnutá požiarom. Na likvidáciu a lokalizáciu požiaru hasiči použili 1 x vysokotlaký prúd.  Priestor kabíny bol monitorový termokamerou a nájdené ohniská boli dohasené. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.  Predbežná škoda na vozidle bola vyčíslená na 10 000,- Eur,“ uvádza krajská hovorkyňa hasičov Júlia Kedrová.

Reklama

Podobný scenár sa zopakoval o pár hodín neskôr aj v Piešťanoch na Žilinskej ulici pri cintoríne. „Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že sa jedná o požiar kabíny kamióna odstaveného na krajnici pri ceste. Požiarom bola zachvátená len kabína vodiča. Na likvidáciu bol použitý 2x vysokotlaký prúd. Hasiči na vozidle vykonali protipožiarne opatrenia a posypali vytečené prevádzkové kvapaliny. Na mieste udalosti zasahovalo 5 hasičov z Piešťan s 2 ks hasičskej techniky. Príčina vzniku požiaru bola prevádzkovo-technická porucha. Predbežná škoda na vozidle bola vyčíslená na 15 000,- Eur,“ znie dnešná správa od hasičov.


-red-, Zdroj: Tlačová správa KR HaZZ, foto: KR HaZZ, video: čitateľ

Populárne články