Aktuality

Poslankyňa Eva Wernerová sa plánuje vzdať mandátu

Published

on

Reklama

Piešťanská poslankyňa Eva Wernerová, ktorá vo voľbách v roku 2014 kandidovala ako nezávislá a je členkou klubu Spoločne pre Piešťany i Mestskej rady, na štvrtkovom (18. februára) rokovaní mestského zastupiteľstva ohlásila, že sa mieni vzdať mandátu poslankyne. Ako dôvod uviedla, že nastupuje do zamestnania v mestskej organizácii Služby mesta Piešťany a nechce byť v konflikte záujmov.

Reklama

 

Napriek tomu, že v mestskom zastupiteľstve pôsobia poslanci, ktorú sú zároveň zamestnancami mestských organizácií a ani zákon túto situáciu ako konflikt záujmov nedefinuje, odstupujúca poslankyňa to vidí inak. Po oznámení svojho rozhodnutia sa poďakovala kolegom a vyzvala ich, aby pri všetkých ostatných problémoch nezabúdali aj na dôležité a veľké témy rozvoja mesta, ako sú napríklad úprava Nábrežia Váhu, rekonštrukcia parku či pokračovanie v budovaní cyklotrás. Konštatovala tiež, že za súčasnej situácie v meste, vie byť väčším prínosom preň na výkonnej pozícii ako na stoličke poslankyne.

Reklama

Eva Wernerová ako krajinná architektka spolupracovala najmä na rôznych projektoch úprav verejných priestorov, na svojom „konte“ má napríklad revitalizáciu okolia potoka Dubová, rozvoj cyklistickej dopravy a rozšírenie cyklotrás na území mesta, ale venovala sa aj témam ako rekonštrukcia mestského parku, obnovenie rekreačného areálu na Lide a podobne. Spolu s Michalom Fialom (NEKA – klub Spoločne pre Piešťany) naposledy pripravila projekt na revitalizáciu prírodného kina. V mestskom zastupiteľstve pôsobila od roku 2006. Mandátu sa mieni vzdať súčasne s nástupom do zamestnania.

Prvým náhradníkom a novým poslancom za volebný obvod č. 1 by sa podľa počtu získaných hlasov v komunálnych voľbách mal stať stomatológ Marián Urbánek (KDH). Ak funkciu poslanca príjme, jeho príchodom poslanecký klubu Spoločne pre Piešťany stratí v zastupiteľstve väčšinu a zvýši sa počet zástupcov politických strán.

-ad-, ilustr. foto: L. Turňa, archív PNky, archív E. Wernerovej

Populárne články