Aktuality

Park Foto, Poľovnícke slávnosti i Victoria Regia 2016, v Piešťanoch to včera poriadne žilo

Published

on

Reklama

Centrum mesta Piešťany a Kúpeľný ostrov žil včera naozaj naplno a trojica zaujímavých podujatí prilákala do ulíc mesta obrovské množstvo ľudí. Milovníci kultúry a fotografovania si prišli na svoje počas plenérovej výstavy fotografií Park Foto, ktorá priniesla zábery zachycujúce krásy Slovenska i sveta. Poľovníci zase usporiadali slávnosti a okrem chutného gulášu, si mohli návštevníci prezrieť rôzne výstavy, z blízka vidieť koňa i poníka, a tiež vypočuť hudobné skupiny i ukážky vábenia zvery. Stredná odborná škola záhradnícka zase v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom usporiadala tradičné Kvetinové korzo, ktoré zakončilo odovzdávanie cien i vystúpenia v Hudobnom pavilóne.

Reklama

Návštevníci parku mohli svojím hlasovaním, tradične za pomoci štipcov, ohodnotiť fotografie rozvešané na sieťach. Autorov z rôznych končín Slovenska sa zišlo neúrekom a k videniu boli portréty, krajinky, ale aj akty a tiež detailné makro zábery. Kým niektorí z autorov vsadili skôr na kompozíciu, osvetlenie a čas, ktorý si zvolili pre fotenie, iní sa pohrali s postprodukciou a dolaďovaním výslednej fotografie.

Kúpeľným ostrovom a mestom prešiel krátko po 14:00 alegorický sprievod, ktorý zakončil svoju púť v Hudobnom pavilóne. Okrem temperamentného vystúpenia tanečnej skupiny Grupo CALIENTE si mohli návštevníci vyhlasovania výsledkov užiť i koncert PREẞBURGER KLEZMER BAND-u. Víťazom v kategórii alegorických vozov sa nakoniec stali nečakane, ale úplne zaslúžene, žiaci prvej triedy Strednej odbornej školy záhradníckej, ktorí vytvorili Pirátsky ostrov.

Reklama

Na Kúpeľnom ostrove to zase počas celého dňa poriadne rozvoniavalo špecialitami pripravenými z diviny. Okrem chutného gulášu si návštevníci užili i prehliadku plemien poľovníckych psov, drezúru, sokoliarsku skupinu, ale aj ukážky vábenia a školu country tanca.

-lt-

Populárne články