Aktuality

Na Trajane sa stretla hŕstka nespokojných občanov

Published

on

Reklama

Iniciatíva aktivistov za zníženie ceny nájmu obradnej miestnosti na cintorínoch pokračuje petíciou za odvolanie riaditeľa Služieb mesta Piešťany a šéfky Strediska pietnych služieb. Mesto sa už zaoberá ich požiadavkou na úpravu nájomného, ktorú podpísalo vyše 3-tisíc ľudí.

[singlepic id=44530 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

„V prípade, že to nebude splnené, sme ochotní pristúpiť k verejnému zhromaždeniu, ktorý by sa uskutočnil koncom augusta pred mestským úradom,“ povedal Vladimír Šišovský. Pri zbieraní podpisov sa totiž organizátori petície stretávajú s prejavmi značnej nespokojnosti občanov, čo im dodáva odhodlanie vo svojom úsilí pokračovať.

Reklama

Požiadavku odvolať riaditeľa SMP Ernesta Jančinu a manažérku Strediska pietnych služieb Elišku Gockú odôvodňujú dlhodobým neprofesionálnym riešením sťažností občanov a neodborným riadením cintorínskych služieb.

V stredu 27. júna prišla tieto požiadavky na sídlisko Adam Trajan podporiť iba hŕstka obyvateľov Piešťan, o deň neskôr ich bolo na Malej scéne Ivana Krasku asi tridsať.

Cintoríny budú témou zastupiteľstva, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 4. júla. S novými požiadavkami by mali vystúpiť organizátori petície a predstavitelia mesta preložia výsledky analýzy ceny za prenájom obradnej miestnosti. Konečné slovo budú mať poslanci.

[nggallery id=2369]

Text a foto: Martin Palkovič

REKLAMA

Populárne články