Aktuality

Cykloturisti si v okolí Piešťan užijú tri úplne nové trasy

Published

on

Reklama

Rezort Piešťany spolupracuje pri cykloturistickom značení so Slovenským cykloklubom od roku 2014. Dôvodom je snaha o postupnú obnovu značenia i budovanie nových trás, ktoré by priblížili návštevníkom i miestnym krásy nášho regiónu zo sedla bicykla. V uplynulých dvoch rokoch bolo osadených dohromady 166 kusov rôznych značení a v roku 2016 k nim pribudne ďalších 17 cykloturistických smerovníkov, dohromady 60 veľkých a malých cyklosmeroviek a ďalšie značenie. Až 90 percent finančných prostriedkov potrebných na realizáciu pochádza od Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky. Po skončení je na pláne aj vydanie cyklistickej mapy Bikepark Považský Inovec.

Reklama

„Bicykel je nielen športovým náradím ale aj obľúbeným dopravným prostriedkom. Stále väčšiu popularitu získava aj cykloturistika. Piešťany a ich okolie majú ideálne podmienky na jej rozvoj. Pestrý terén je vhodný nielen pre náročnejších cyklistov ale i pre rodiny s deťmi. V meste i blízkom okolí sa nachádza viacero zaujímavých atrakcií ako aj dostatok ubytovacích a stravovacích kapacít. Preto je prirodzené, že naša Oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany sa cieľavedome venuje rozvoju cykloturistiky. Zameriava sa najmä na podporu infraštruktúry, v ostatných rokoch najmä na zlepšenie značenia cyklotrás v okolí a ich napojenia na mesto. Skúsenosti z okolitých krajín potvrdzujú, že takto vybavené destinácie sa stávajú atraktívnymi aj pre návštevníkov zo vzdialenejších krajín,“ povedal za Rezort Piešťany o rozvoji cykloturistiky Peter Tremboš.

V okolí Piešťan prebieha v rôznych fázach realizácia značenia troch nových cyklotrás. Prvá zavedie milovníkov cykloturistiky z obce Moravany nad Váhom cez Výtoky na Novú lehotu a má dĺžku 14,9 kilometra. Ďalšia spája Hubinu a Gonove Lazy so Sedlom Gajda v dĺžke 10,3 kilometra. Treťou je vyznačenie nového prepojenia medzi Kúpeľným ostrovom, obcou Banka, Ahojom a Havranom.

Reklama

-lt/Zdroj: Rezort Piešťany-

Populárne články