Aktuality

Advokát Roman Kvasnica bol ocenený americkým veľvyslancom

Published

on

Reklama

Piešťanský advokát Roman Kvasnica si prevzal od amerického veľvyslanca Adama Sterlinga Cenu za ľudské práva za obhajobu osôb a organizácií, ktorých základné ľudské práva a slobody boli prehliadané alebo porušované orgánmi štátnej moci. Veľvyslanectvo výročné ocenenia za ľudské práva a boj proti korupcii udeľovalo po ôsmy raz.

Reklama

Ocenená bola tiež bývalá investigatívna novinárka Zuzana Petková, ktorá dostala cenu Žena s odvahou. Tretím oceneným je novinár Adam Valček, ktorý si prevzal Cenu Jána Kuciaka za transparentnosť predovšetkým za reportáže o podvodoch a korupcii.

Piešťanský advokát Roman Kvasnica je aktuálne právnym zástupcom Zlatice Kušnírovej, matky Martiny Kušnírovej. Tá bola snúbenicou novinára Jána Kuciaka a zavraždili ju spolu s ním. Obhajuje tiež šesticu Rómov z východu Slovenska, trestne stíhaných za krivú výpoveď v súvislosti s policajnou raziou v Moldave nad Bodvou v roku 2013.

Predtým R. Kvasnica obhajoval tiež Hedvigu Malinovú-Žákovú, keď bola obvinená za výpoveď.

Roman Kvasnica nedávno vystúpil pred prezidentskými voľbami v diskusii v Elektrárni Piešťany, ktorú si môžete pozrieť na našej FB stránke.

-th- Foto: Twitter US Embassy Slovakia

Populárne články