Šport

Vydarená premiéra Patrika Nemca na European Touring Cupe

Published

on

Reklama

Druhý závod Majstrovstiev Európy cestných vozidiel sa odohral na okruhu Slovakia Ring počas uplynulého víkendu. Premiéru v European Touring Car Cup (ETCC) tam zažil piešťanský jazdec Patrik Nemec jazdiaci za tím SBM motorsport.

[singlepic id=28859 w=320 h=240 float=left]Po sobotnej kvalifikácii, v ktorej Patrik Nemec obsadil 5. miesto absolútne a tretie v kategórii Single-make Trophy (SMT) prišli v nedeľu na rad dva závody, v ktorých sa musel vyrovnať s letmým štartom. Ten bol pre piešťanského závodníka novinkou.

Reklama

„Mohlo to byť lepšie, ale zavreli ma tam. Mal som problémy s rýchlosťou na rovinkách, kde boli súperi o dosť lepší. Bohužiaľ sme na prvých dvoch v našej kategórii SMT nemali. Šieste miesto je v takej silnej konkurencii dobrý výsledok, s ktorým som spokojný,“ povedal Nemec štartujúci po prvý raz s vozidlom SEAT Leon Super Copa.

V druhom závode štartovalo osem jazdcov v obrátenom poradí. Oproti prvému prebiehal štart z miesta. „Bohužiaľ som nevyužil tretie miesto na štarte. Ešte k tomu som z piateho miesta absolútne pochybil a išiel mimo trať. Pri brzdení mi auto nepodradilo a ja som nedobrzil. Teší ma ale, že som nebol od konkurencie kategórie SMT príliš ďaleko. Dúfam, že si tento víkend fanúšikovia užili minimálne tak dobre ako ja,“ dodal ôsmy v cieli Patri Nemec.

Reklama

V kategórii SMT získal náš pretekár dve tretie miesta za Andreasom Pfisterom a Stianom Paulsenom. V absolútnom poradí skončil Nemec na šiestom a ôsmom mieste.

[nggallery id=1610]

Text: patriknemec.com Foto: Martin Viazanko

Populárne články