Šport

Slovakmanom bude každý, kto dobehne do ciela

Published

on

Reklama

Účastníkov dlhého triatlonu čaká 3,8 km plávania, 180 km bicyklovania a 42,2 km behu. Na piešťanskú Lodenicu príde už 3. augusta česká a slovenská špička tejto náročnej športovej disciplíny.

[singlepic id=33409 w=320 h=240 float=left] Nebudú však chýbať ani reprezentanti Rakúska, Maďarska, Talianska, Holandska, Chorvátska, Francúzska a USA. Na štart sa v sobotu o 7.00 h postaví vyše 200 športovcov. Organizátori hlásia hladký priebeh príprav.

Reklama

„Minulý rok mali preteky štatút majstrovstiev Českej republiky, Slovenskej republiky a víťaz bol aj česko-slovenským šampiónom. Teraz je štartujúcich menej, ale kvalita bude minimálne na rovnakej úrovni. Povedl by som, že to bude taký menší Klagenfurt. Pripravili sme väčšiu obrazovku, väčšie pódium a celkovo to v cieli bude väčšia šou. Všetko je zabezpečené a pripravené, tešíme sa nie len na atlétov, ale aj na divákov a fanúšikov. Bude to športový deň plný kvalitnej zábavy,“ povedal pre ihned.cz riaditeľ hlavný organizátor Vladimír Baron.

Titulom Slovakman sa bude môcť pochváliť každý, kto sa po absolvovaní extrémne náročnej trate dostane do cieľa. Tento rok tam športovcov bude čakať aj výrivka.

Reklama

Počas celého dňa sa na Lodenici nebudú nudiť ani diváci. Pre deti je pripravený detský akvatlon a skákací hrad. Pre dospelých tanečné vystúpenia a dynamické športové zápolenia. Výsledky slávnostne vyhlásia v sobotu o polnoci.

Fotogaléria z minulého ročníka:

[nggallery id=1835]

Foto: Tomáš Hudcovič a Matej Smekal

Populárne články