Šport

Piatok trinásteho znamenal pre slovenské hokejistky vypadnutie z pomedzi elity

Published

on

Reklama

Slovenské hokejistky v zostave aj mladou Piešťankou Gabikou Žitňanskou, prehrali dva súboje o záchranu s Nemkami a vypadávajú z elitnej kategórie majstrovstiev sveta. Žiaľ hráčky nezopakovali víťazstvo zo základnej skupiny a 11. apríla prehrali 1:2 po nájazdoch a v piatok 13. apríla prehrali 1:3.

V druhom súboji o záchranu strelili nemecké hokejistky dva góly vo vlastnom oslabení, čo sa ukázalo ako rozhodujúci moment duelu. Nemky sa ujali vedenia už v úvodných minútach práve vďaka gólu v oslabení. Vedenie poistili gólom do šatne druhej tretine. Slovenské reprezentantky síce v tretej časti znížili a vytvorili si obrovský tlak, avšak nedokázali ho zužitkovať a pretaviť do výraznejšieho gólového efektu.  Nemky sa ubránili a navyše dokázali dať ďalší gól v oslabení. Gól bol daňou za útočnú aktivitu nášho tímu, keď sa Slovenky snažili vyrovnať za každú cenu a príliš otvorili hru. Svedčí o tom aj vysoká strelecká aktivita

Reklama

Slovenské reprezentantky si tak odnášajú jediné víťazstvo na tohtoročných MS žien v Burlingtone, a to práve nad Nemeckom, ešte v skupinovej fáze. Zaujímavosťou je, že s oboma výkonnostne podobnými súpermi prehrali na tomto šampionáte len veľmi tesne. Švajčiarkam v kľúčovom zápase základnej skupiny podľahli tesne 1:2 a s Nemkami prehrali v prvom súboji o záchranu 1:2 po samostatných nájazdoch. Práve tieto tesné prehry ich nakoniec stáli budúcoročnú účasť v elitnej kategórii.

Slovenky však aj na tomto šampionáte ukázali, že výkonnostne rastú a zaslúžia si miesto minimálne v prvej osmičke svetových tímov. Budú si ho však musieť opätovne vybojovať na budúcoročných MS prvej divízie. V nasledujúcej sezóne však budú okrem návratu medzi elitu priamo nasadené aj do hlavnej fázy kvalifikácie na Olympijský hokejový turnaj 2014 v Soči. Cesta za úspechom nášho národného tímu tak môže pokračovať.

Reklama

Autor: SZĽH/db Ilustračné foto: youtube.com

Populárne články