Šport

Na Majstrovstvách Slovenska boli úspešní aj Simančíkovej nasledovníci

Published

on

Reklama

Odchovanci TJ AKO Piešťany získali zlato, bronz aj striebro. Monika Simančíková neštartovala kvôli účasti na Majstrovstvách sveta, ktoré v Kanade začínajú práve dnes. Už vo štvrtok tam jazdí voľný program. Ak sa dostane medzi 24 najlepších, môže postúpiť na olympiádu.

Počas uplynulého víkendu (9. -10. 3.) sa na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v Bratislave uskutočnil slovenský šampionát v krasokorčuľovaní. Štartovali na ňom juniori, žiaci a súčasné krasokorčuliarske nádeje.

Reklama

Reprezentantka TJ AKO Piešťany Katarína Brosková (na snímke) sa stala Majsterkou Slovenska v kategórii junioriek. Darilo sa aj chlapcom. Medzi juniormi sa na druhom mieste umiestnil Timotej Čeleš a na treťom Jakub Kršák. Medzi mladšími žiačkami dosiahla veľmi dobrý výsledok Veronika Plačková.

Podľa Evy Simančíkovej z TJ AKO aj tento šampionát bol dôkazom toho, že krasokorčuľovanie na Slovensku má slušnú európsku úroveň najmä u dievčat. „Chlapci majú menší záujem o tento šport, aj keď v minulosti slovenské krasokorčuľovanie dosiahlo najlepšie výsledky medzi mužmi,“ povedala Eva Simančíková s odkazom na Ondreja Nepelu, Jozefa Sabovčíka a Karola Divína.

Reklama

Piešťanský oddiel je podľa jej slov na špičke slovenského krasokorčuľovania. „Máme majstrov medzi dospelými, juniorkami, juniormi a štvrtú mladšiu žiačku. Monika Simančíková reprezentuje Slovensko na Majstrovstvách sveta aj Európy, ďalšia Piešťanka Broňa Dobiášová nás zastupovala na nedávnom Európskom Olympijskom Festivale v rumunskom Brašove.“

Text: Martin Palkovič Foto: krasopiestany.sk

Populárne články