Samospráva

Mládežnícky futbal pokračuje o dospelých rozhodnú onedlho

Published

on

Reklama

Vedenie futbalového klubu zohnalo finančné prostriedky na štartovné pre mládežnícke kategórie. Začiatkom budúceho týždňa sa rozhodne o tom, či v nasledujúcej sezóne budú v súťaži pokračovať aj dospelí.

[singlepic id=43174 w=320 h=240 float=right]Po odchode hlavného sponzora piešťanského futbalu Khalila Belmechriho z vedenia klubu hrozilo, že sa v našom meste tento šport na profesionálnej úrovni prestane hrať. Do dnešného dňa bolo potrebné nájsť 3-tisíc eur na štartovné a podať prihlášky do súťaží pre mládežnícke kategórie. „Peniaze na prihlásenie sme získali od sponzora,“ informoval manažér klubu Ivan Minarčíny s tým, že darca si neželá byť menovaný. V budúcej sezóne teda budú hrať prípravky v I. lige, mladší a starší žiaci v II. lige, mladší a starší dorast v II. lige.

Reklama

„K otázke dospelých, bude mať v pondelok primátor Piešťan Remo Cicutto sedenie s možným nastávajúcim vedením a dá mi vedieť, akým smerom sa budú uberať. Prihláška je pripravená a treba ju zaslať na Slovenský futbalový zväz, ale až po verdikte, ktorý mi pán primátor v pondelok oznámi,“ dodal Ivan Minarčíny. Termín podania prihlášky uplynie podľa jeho slov v stredu 26. júna.

Piešťanský futbal zápasí s problémami od začiatku tohto roka. Nájomca futbalového štadiónu spoločnosť PFK a. s. žiadala od radnice dodatok k zmluve. Poslanci jej vyčítali, že neplní povinnosti, ku ktorým sa zaviazala. Spoločnosť na jar požiadala o ukončenie zmluvného vzťahu. Nájom štadióna bude témou najbližšieho zasadnutia mestského zastupiteľstva.

Reklama

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

REKLAMA

Populárne články