Šport

Krasokorčuľovanie: Piešťanci ovládli Novomestský pohár, Simančíková testovala nové prvky pred majstrovstvami sveta

Published

on

Reklama

Počas uplynulého víkendu (22. – 23. januára) sa v Novom Meste nad Váhom konal 2. ročník krasokorčuliarskeho Novomestského pohára. V desiatich kategóriach pretekalo skoro 140 pretekárov. Juniorské kategórie, ale aj kategóriu mladších žiakov, vyhrali pretekári z Piešťan, ktorí sú na novomestskom útulnom štadióne skoro ako doma, keďže tu pravidelne trénujú.

[singlepic id=9267 w=400 h=240 float=right]Medzi juniorkami dominovala Monika Simančíková. Vyhrala krátky program aj voľnú jazdu a so 115,79 bodmi mala pred druhou Erikou Vitekovou z Trenčína v konečnom účtovaní náskok 24,5 bodu. Monika, ktorú trénuje Vladimir Dvojnikov, nezopakovala síce 129,10 bodu z decembrových medzinárodných Majstrovstiev Slovenska, ale aj tak jej to stačilo na pohodlné víťazstvo. Preteky v Novom Meste nad Váhom využila na súťažné vyskúšanie nových prvkov pred juniorskymi majstrovstvami sveta, ktorých sa zúčastní na prelome februára a marca v Južnej Kórei. Druhá piešťanská zástupkyňa v kategórii junioriek Lenka Kršňáková skončila hneď za stupňami víťazov na štvrtom mieste.

Reklama

[singlepic id=9260 w=400 h=240 float=left]V kategórii juniorov súťažili Timotej Čeleš z Piešťan a úradujúci majster Slovenska Peter Novella z Košíc. Timotejovi sa podarilo vrátiť Košičanovi prehru z republikového šampionátu. Po krátkom programe síce Peter Novella tesne viedol, ale Timotej Čeleš lepšou voľnou jazdou strhol víťazstvo na svoju stranu.

Spolupráca krasokorčuliarskych klubov TJ AKO Piešťany a KK Nové Mesto nad Váhom s trénerom Vladimirom Dvojnikovom v kombinácii s výbornými podmienkami na novomestskom zimnom štadióne prináša pekné výsledky. Svedčí o tom poradie na stupňoch víťazov v kategórii starších žiačok. Vyhrala ju Klára Světlíková z Uherského Hradišťa, ktorá však pod vedením Vladimira Dvojnikova trénuje práve v Novom Meste nad Váhom. Na „bedni“ ju doplnili na druhom mieste Bronislava Dobiášová a na treťom Katarína Brošková, ktoré sú síce z Trenčína, avšak výborné podmienky, ktoré sa snaží poskytovať svojim zverencom TJ AKO Piešťany, ich pritiahli na hosťovanie práve do Piešťan. Piešťanský klub si tak pripísal na svoje konto ďalšie dve medaile a šieste miesto Henriety Mackovej v tejto kategórii.

Reklama

[singlepic id=9265 w=400 h=240 float=right]Medzi mladšími žiakmi jednoznačne dominoval Piešťanec Jakub Kršňák, pred druhým Patrikom Cibom zo Žiliny mal náskok takmer 28 bodov.

V kategórii mladších žiačok vyhrala Litovka Goda Butkute, ktorá dlhodobo trénuje s piešťanskými krasokorčuliarmi pod vedením Vladimira Dvojnikova. Do konca apríla s ňou bude v Piešťanoch aj Alina Bibelnik (kategória mladšie nádeje) z bieloruského Minska, ktorá však na Novomestskom pohári pre chorobu neštartovala. Medzi mladšími žiačkami skončili Sabina Drábová z KK Nové Mesto nad Váhom na štvrtom mieste a Iva Novacká na pätnástom a piešťanské pretekárky Tatiana Gombarčíková na šiestom, Vanesa Bečárová na desiatom a Lujza Klieštencová na osemnástom.

[singlepic id=9269 w=400 h=240 float=left]V dvadsaťosmičke dievčat starších nádejí mali Piešťany trojnásobné zastúpenie. Ema Horná, ktorá je v piešťanskom krasokorčuliarskom klube na hosťovaní, mala k stupňom víťazov najbližšie. Skončila štvrtá a od tretieho miesta ju delilo iba 0,25 bodu. Veronika Plačková skončila dvadsiata a Viktória Sedmáková dvadsiata druhá.

Z dievčat mladších nádejí skončila z piešťanských a novomestských pretekárok najlepšie Simona Šimoníková štrnásta, Barbora Kucharíková bola dvadsiataštvrtá a Svetlana Gusová tridsiataprvá.

Spokojnosť s pretekmi neskrývala riaditeľka pretekov Sylvia Macková z usporiadajúceho Krasokorčuliarkeho klubu Nové Mesto nad Váhom, ktorú tešili pozitívne ohlasy na atmosféru, priebeh a organizačné zabezpečenie súťaže. Predsedníčka organizačného výboru pretekov Eva Simančíková vyzdvihla výborné výkony mnohých pretekárov a taktiež prácu rozhodcov, ktorá sa zaobišla bez jediného protestu.

Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

[nggallery id=430]

Populárne články