Samospráva

Koniec piešťanského futbalu?

Published

on

Reklama

Aktuálna sezóna môže byť pre piešťanských futbalistov na nejaký čas poslednou súťažnou. Krátko pred termínom registrácie do nasledujúcej sezóny zápasia športovci s nedostatkom peňazí.

Reklama

Koncom apríla odstúpil z vedenia Piešťanského futbalového klubu Khalil Belmechri, ktorý bol zároveň jeho generálnym sponzorom. Stalo sa to v čase, keď vrcholili rokovania medzi ním a zástupcami radnice o dodatku k zmluve o nájme futbalového štadióna. Tie sa podľa dostupných informácii skončili patom.

„Momentálne nedokážeme zabezpečiť finančné prostriedky na ďalšiu činnosť v nasledujúcom ročníku 2013/2014,“ povedal na mestskom zastupiteľstve zástupca klubu Ivan Minárčiny. Dodal, že spolu s kolegami sa neúspešne snažili nájsť sponzorov medzi tunajšími podnikateľmi. „Preto sa obraciame na vás poslancov, ako i na samotné Mesto Piešťany, s prosbou o spoločné riešenie súčasného stavu v klube.“

Reklama

Doplnil, že prihlášky do súťaží na nasledujúcu sezónu treba podať do 20. júna. Náklady na štartovné vyčíslil na 3-tisíc eur. „Mesto Piešťany je aj futbalové mesto. Dospelí hrajú tretiu ligu, starší dorast, starší a mladší žiaci druhú. Bola by škoda, keby sme to nechali padnúť a o niekoľko rokov začínať od najnižších súťaží,“ uzavrel Ivan Minárčiny.

„Mesto nemá žiadne legislatívne mechanizmy, aby zaplatilo za licencie futbalového klubu požadovanú čiastku,“ reagoval primátor Remo Cicutto.

Informáciu o ukončení zmluvného vzťahu medzi Mestom Piešťany a PFK a. s. zástupkyňa tejto spoločnosti Anna Trnková potvrdila s konštatovaním, že to bude predmetom júlového rokovania mestských poslancov. Rozhodnutie vedenia PFK a. s. je podľa jej slov definitívne a jeho dôvodom je „nedôvera zo strany Mesta Piešťany.“

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

REKLAMA

Populárne články