Šport

Kajakári z Moravian dominovali na Rudno cupe

Published

on

Reklama

Členovia športového klubu Kajak Moravany nad Váhom sa 24. mája zúčastnili celoslovenských pretekov Rudno cup. Pre Moravancov išlo o jednu z najúspešnejších súťaží v ich doterajšej činnosti. Z Nitrianskeho Rudna si priniesli až 8 medailí na trati dlhej 2000 m.

Reklama

Tú najcennejšiu – zlatú, vybojovali Michal Jurčo v kategórii K1 12-roční chlapci a Lukáš Valo v C1 13-roční chlapci. Strieborná medaila patrila Tatiane Trakalovej v K1 10-ročných, Samuelovi Podhradskému v K1 11-ročných, Martinovi Chalásovi v K1 9-ročných, Lucii Valovej v K1 13-ročných a Lucii Horvátovej v K1 9-ročných.

Bronzovú medailu si priniesla najmladšia pretekárka klubu Nina Szobolovszka v kategorii K1 do 9 rokov. Len o kúsok za medailovým umiestnením prišli Jessica Lee Yaxley a Branislav Jurčo, ktorým sa ušlo najmenej obľúbené štvrté miesto.

Reklama

Spomedzi všetkých klubov skončil ŠK Kajak na výbornom 4. mieste, s len 6 bodovou stratou na tretie Komárno. Na prvom mieste sa už tradične umiestnili Nováky  a na druhom mieste Šamorín. Za týmto vynikajúcim  výsledkom je hlavne obetavá práca trénerov Juraja Homolu, Alexandra Kásu a Petra Vetríka. Bližšie informácie o činnosti klubu nájdete na www.skkajak.sk.

Text a foto: Sylvia Valová

Populárne články