Šport

Hádzanárom chýba hala. Chcú plážové ihrisko

Published

on

Reklama

Na niekdajšie úspechy piešťanskej hádzanej nadväzuje Beach Handball Club. Jeho členovia nemajú kde trénovať, preto plánujú postaviť profesionálne ihrisko.

[singlepic id=37116 w=520 h=340 float=center]

Reklama

Náklady na výstavbu vyčíslili na necelých 7-tisíc eur. S prosbou o pomoc sa obrátili na radnicu a so žiadosťou o dotáciu oslovia aj mestských poslancov. „Ak nám dá zastupiteľstvo finančnú podporu, ktorú sme žiadali v projekte, výstavba by mohla začať v strede mája, trvala by maximálne dva týždne, takže koncom mája by už ihrisko mohlo eventuálne fungovať,“ povedal Denis Drahovský z Beach Handball Club Piešťany.

V spolupráci s primátorom Remom Cicuttom a vedúcou odboru správy mestského úradu Evou Pobjeckou vybrali najvhodnejšiu lokalitu. Podľa projektu bude ihrisko stáť pri bufete na Lodenici.

Reklama

Okrem pravidelných tréningov plážovej hádzanej, volejbalu a futbalu, tam chcú organizovať aj medzinárodné turnaje profesionálnej európskej ligy.

REKLAMA

„Momentálne chodíme trénovať do Modry, kde sú vybudované dve profi ihriská a trénujeme na Tenspe za zimným štadiónom na volejbalovom ihrisku, ale podmienky, tam sú pre nás nevyhovujúce. Ihrisko je o dosť menšie, nie sú tam vytvorené čiary ani mantinely, ale pokiaľ chceme dosahovať dobré výsledky, musíme bojovať a snažiť sa aj v takýchto podmienkach,“ vysvetlil Denis Drahovský.

Beach Handball Club Piešťany získal tento rok vynikajúce druhé miesto medzi 18 družstvami z celého Slovenska, ktoré sa zúčastnili série turnajov v plážovej hádzanej. V bodovom hodnotení skončil iba tesne za tímom z Bratislavy. Vďaka tomuto úspechu sa v nasledujúcej sezóne jeho členovia zúčastnia dvoch medzinárodných turnajov v Taliansku a Chorvátsku.

Nadväzujú tak na niekdajšie úspechy piešťanských hádzanárov, ktorí trénovali v Nafukovačke. Od jej zbúrania chýba v Piešťanoch priestor pre halové športy.

Text: Martin Palkovič Foto: Beach Handball Club Piešťany

Populárne články