Šport

Filip sa stal druhý raz otcom a strelil víťazný gól

Published

on

Reklama

Filip Hološko má za sebou dva hektické týždne. Najskôr bol 28. augusta pri narodení svojej druhej dcéry, ktorej dali s manželkou meno Claudia. Tri dni na to pricestoval na zraz slovenských futbalistov pred dvojzápasom s Macedónskom a Ruskom. V prvom zápase to bol on, kto zabezpečil po dlhom trápení Slovensku tri body. V druhom sa mu až tak nedarilo, ale ako všetci futbaloví fanúšikovia vedia, Slovákom sa podarilo gólom Miroslav Stocha zdolať favorizované Rusko.

Hráč istanbulského Besiktasu nastúpil do zápasu s Macedónskom od úvodných minút aj napriek tomu, že v klube nehráva pravidelne celé zápasy. Slováci sa so svojimi súpermi v prvom zápase poriadne vytrápili, ale napokon vďaka Filipo Hološkovi získali tri cenné body. „Som rád, že ku mne prešla lopta a dal som vytúžený gól. Zápas bol veľmi náročný. Teší ma, že sme ho dotiahli do víťazného konca. Gól venujem mojej rodine, obom dcéram i manželke, ktorá mala ťažký pôrod. Bol som pri nej a určite si to zaslúži najviac. Vtedy som si uvedomil, žeby som nechcel byť žena,“ povedal na svojej stránke Filip Hološko.

Reklama

[singlepic id=3694 w=320 h=240 float=left]V prípravnom zápase s Chorvátskom nastúpil Hološko v požičaných kopačkách od Mareka Čecha, ktoré mu výborne sadli na nohu. „Vtedy mi neprišla dva dni batožina. Je na nich napísané aj meno jeho manželky Tatiany, tak spoluhráči v Turecku sa ma pýtali, prečo tam nemám svoju manželku alebo deti. Prvý polčas s Macedónskom som odohral v jeho lisovaných, ale do druhého dejstva som si dal svoje kolíky,“ pokračoval. V prvom polčase sa zdalo, že Slováci podcenili terén a viackrát neudržali stabilitu na trávniku. „Niektorí hráči hrali od začiatku v kolíkoch, iní sa prezúvali cez polčas. Počas prvého dejstva padla na ihrisko rosa a lepšie sa hráčovi zaberá s vymeniteľnými štupľami,“ informoval Hološko.

V utorok 7. septembra si Slováci v Moskve zmerali sily s výberom Ruska. Filip sa už raz v ruskej metropole predstavil. Bolo to pred rokom na štadióne CSKA, kde so svojím Besiktasom bojoval o body v skupinovej fáze Ligy Majstrov. „Na tento zápas veru nemám príjemné spomienky. Tam som si privodil zlomeninu nohy, pod ktorú sa však určite podpísal umelý povrch, na ktorom sa vtedy hralo. Tentoraz budeme určite na živom, takže rád by som sa s týmito nepríjemným zážitkami z Moskvy definitívne rozlúčil,“ povedal Filip Hološko.

Reklama

Proti Rusom tréner Vladimír Weiss Filipa opäť nasadil od začiatku zápasu, a tak si zase odmakal deväťdesiat plus štyri nastavené minúty. Treba však priznať, že tento zápas sa mu nedarilo úplne ideálne a chvíľami na ňom bolo vidieť únavu. „Po predchádzajúcom víťazstve aj zabudnete na únavu. Ale je pravda, že ku koncu prvého polčasu som mal menšiu krízu, prestávka mi však pomohla, potom som bez problémov vládal. Cítil som sa opäť výborne,“ povedal Filip, ktorý sa v 27. minúte, hoci nepriamo, ale predsa zapojil do jedinej gólovej akcie Slovákov. „Najprv Miro Karhan a potom ja sme išli po lopte. Nechceli sme nechať súperovi čas na rozohrávku. Možno sa to vyplatilo, brankár zle odkopol a Miňo Stoch to trafil perfektne,“ ponúkol svoj pohľad na rozhodujúci moment zápasu.

Pozornému fanúšikovi určite neunikli kyneziopásky, s ktorými Filip nastúpil do zápasu. „Ráno som mal akési tuhé kolená, Vilo Kalman mi s tým pomohol a oblepil mi svaly. Veľmi mi tie pásky pomohli,“ vysvetlil Filip.

Mrzí ho hlavne nevyužitá šanca v prečíslení dvoch na jedného z konca zápasu, kedy s Miňom Stochom postupoval proti samému obrancovi. „To je škoda, mohlo byť 2:0 a prakticky po zápase. Nejako sme sa nedohodli, možno som mal skúsiť ísť sám a podľa situácie potom vystreliť alebo prihrať Miňovi pred prázdnu.. Teraz už o tom môžeme len polemizovať,“ povedal Filip.

Záverečným hvizdom rozhodcu De Bleekereho sa však zápas pre Filipa neskončil. Ten ďalší ho čakal na antidopingovej kontrole, kde takmer hodinu nemohol nič dostať z tela von. „Všetko som vypotil,“ smial sa. „Musel som vypiť asi dva a pol litra vody, aby ma mohli pustiť. Hrozné. Navyše tam bola zima, triasol som sa ako osika, a to som mal na sebe dve teplákové súpravy,“ pridal na záver kuriozitu. Kvôli antidopingovej kontrole si Filip nemohol vychutnať ani bezprostredné oslavy v slovenskej kabíne.

Autor: filipholosko.eu/ht Ilustračné foto: hug(o)photo agency – Tomáš Hudcovič

Populárne články