Šport

Beh okolo Tematínu vyhrali Vrábel a Plačková

Published

on

Reklama

Účastníci si nevedeli trať nového bežeckého podujatia vynachváliť. Pre tých, ktorí Tematínske vrchy nepoznajú, bolo pripravených niekoľko prekvapení. Napríklad finiš hore zjazdovkou.

Reklama

Na trať dlhú 10,5 km sa v nedeľu 25. mája postavilo 55 bežcov. Dvojnásobnú dĺžku sa odhodlalo absolvovať ďalších 24 účastníkov. V hlavnej kategórii – muži A na 21 km, zvíťazil Martin Vrábel s časom 1:41:25 h. Medzi ženami bola najlepšia Gabriela Plačková (2:22:50).

Na 10,5 km dlhej trase dominovali Rastislav Karel (51:09) a Katarína Kovalčíková (01:04:37). Kompletné výsledky zverejnili organizátori na tejto adrese. Víťaz tohto preteku štartoval v kategórii mužov nad 40 rokov a hravo predbehol aj svojich mladších kolegov.

Reklama

Podľa organizátorov aj účastníkov bol prvý ročník Behu okolo Tematínu vydarený. Trasa vedúca po vrstevnici ponúkala nádherné výhľady na okolitú krajinu a bola vhodná aj pre rekreačných bežcov, napriek tomu, že jej prevýšenie dosiahlo až 300 m na 10 km. Prilákala ľudí z celého Slovenska, ale najviac ich prišlo z Piešťan. Medzi nimi aj spevák kapely Slniečko Peter Punto Remiš.

Organizátorka pretekov Jana Beňačková-Štefečková informovala, že už teraz pracuje na príprave ďalšieho bežeckého podujatia. Preteky s názvom Night Run budú mať viacero trás a uskutočnia sa 20. septembra.

(red)

Populárne články