Novinky

Basketbal: Čajky proti Popradu, potom 3-krát proti Good Angels

Published

on

Reklama

Po reprezentačnej prestávke sa pozornosť fanúšikov ženského basketbalu opäť presunie pod domáce deravé koše. Tie budú svedkami málo zvyčajného menu, ktoré (nielen) svojim priaznivcom v druhej polovici tohto mesiaca naservírujú hráčky Piešťanských Čajok, ktoré sa do konca februára stretnutú trikrát s rivalkami z Good Angels Košice a raz s BAM Poprad.

Ilustr. foto

Po takmer dvojtýždňovej reprezentačnej prestávke nastúpia Čajky už v sobotu 17.2.2018 pod Tatrami, kde ich preverí aktuálne štvrtý celok tabuľky BAM Poprad. Čajky pocestujú do Popradu s jednoznačným cieľom zvíťaziť a pripísať si tak prvú výhru v nadstavbovej časti, nakoľko doteraz prehrali s Ružomberkom i Good Angels Košice.

Reklama

Práve s košickým celkom čaká do konca februára zaujímavá zápasová séria. Prvé vzájomné meranie síl v nadstavbovej časti už Čajky s Košicami absolvovali pred asociačným termínom (Good Angels v ňom triumfovali 77:43), no ďalšie tri ich ešte počas tohto mesiaca s tímom z východu Slovenska čakajú. Osobitnú pozornosť budú dozaista pútať súboje play-off Východoeurópskej ligy (22. 2. v Piešťanoch a 28. 2. v Košiciach).

Štvrťfinále EEWBL sa bude hrať tzv. pohárovým spôsobom. O víťazovi série, ktorého čaká miestenka na finálovom turnaji tejto nadnárodnej súťaže (17. – 18. 3. 2018), rozhodne celkové skóre dvojzápasu, čo znamená, že jedno zo stretnutí sa môže skončiť aj remízou.

Reklama

Na tú sa už hrať nebude v piešťansko-košickej odvete extraligovej nadstavby, ktorá je na Považí na programe v sobotu 24.2.2018.

Februárové zápasy Piešťanských Čajok v nadstavbovej časti extraligy a Východoeurópskej lige EEWBL:

17.02.2018 BAM Poprad – Piešťanské Čajky – nadstavbová časť extraligy 1. – 4.

22.02.2018 Piešťanské Čajky – Good Angels Košice – štvrťfinále play-off Východoeurópskej ligy EEWBL (presunuté z 21.02.2018)

24.02.2018 Piešťanské Čajky – Good Angels Košice – nadstavbová časť extraligy 1. – 4.

28.02.2018 Good Angels Košice – Piešťanské Čajky – štvrťfinále play-off Východoeurópskej ligy EEWBL

Zdroj: piestanskecajky.sk/basket.sk

Populárne články