Šport

Atletika: V bežeckom Majcichove rozdajú 8. marca aj majstrovské medaily SAZ

Published

on

Reklama

Desaťkilometrový celoštátny šampionát registrovaných atlétov sa vo vidieckom regióne Dolného Považia pobeží prvý raz. Druhá marcová nedeľa vojde do histórie majcichovského športu. Tamojší certifikovaný okruh s rovinatým, rýchlym profilom rozhodne premiérovo vo vidieckom prostredí o atletických majstroch SR v cestnom behu na 10 km (jednotlivci, družstvá). Čestným štartérom hlavného pelotónu bude na pravé poludnie vzácny hosť, kozmonaut Vladimír Remek.

Organizačný štáb vedie starosta obce Tibor Marek. Popri mužoch, ženách, junioroch a juniorkách, na ktorých čakajú medailové pocty v šampionáte Slovenského atletického zväzu, sa divákom ešte predstavia kondiční a rekreační bežci v rámci 30. ročníka Majcichovskej desiatky.

Reklama

Už tradične nemôže chýbať štedrá pretekárska tombola s vyše sto vecnými cenami. Vlani prišlo na štart M-10 rekordných 424 vytrvalcov. Víťazné trofeje si odniesli favorizovaní reprezentanti Tibor Sahajda (BMSC Bratislava, 30:24 min) a Veronika Zrastáková (ŠK ŠOG Nitra, 36:12).

Sprievodný program sa pred obecným úradom začne 8. marca o desiatej hodine. Základná škola Jána Palárika a Materská škola v Majcichove chystajú na predpoludnie bežecké súťaženie škôlkárov a žiactva na tratiach od 80 po 1 000 metrov. Tieto rámcové kategórie dievčenských i chlapčenských talentov dostanú príležitosť bez predbežných prihlášok či bez úhrady štartového vkladu. Pred rokom sa o úvodnú časť postaralo 112 nádejí.

Reklama

Jaroslav Lieskovský, Foto: Lenka Frolkovič Zvolenská

Populárne články