Samospráva

Rodičia sa boja o škôlkárov, radnica rieši kotolne

Published

on

Reklama

Deti, ktoré navštevujú Materskú škôlku Zavretý kút, ohrozuje budova v havarijnom stave. Na septembrovom mestskom zastupiteľstve vystúpila za nespokojných rodičov Júlia Virágová a požiadala poslancov, aby konali.

[singlepic id=20133 w=320 h=240 float=right]„Viackrát bolo riaditeľkou pripomenuté, že budova je pre deti nebezpečenstvom a treba túto situáciu riešiť, no vždy bola rovnaká odpoveď, že nie sú peniaze,“ sťažovala sa. Kedysi slúžil objekt stojaci pri detskom ihrisku v areáli materskej školy na uloženie rôznych vecí. Dnes chátra a rodičia i učiteľky sa boja o bezpečnosť detí. Žiadajú, aby radnica budovu zbúrala.

Reklama

„Keby sa tam deň čo deň hralo Vaše dieťa alebo vnúča, neurobili by ste všetko preto, aby mu nič nehrozilo? Keď na takúto vec nenájde mesto peniaze, tak potom už sú asi Piešťany ako mesto pred krachom,“ povedala Júlia Virágová poslancom.

[singlepic id=20129 w=320 h=240 float=left]„Máme zastupiteľstvom schválený balík na opravu a údržbu škôl. Vždy keď rozhodujeme ako tieto peniaze využijeme, ide hlavne o bezpečnosť detí. Vzhľadom na to, že v dvoch materských školách je veľmi vážny havarijný stav kotolní, tak sme preferovali riešenie týchto vecí. Preto sme vyhodnotili, že likvidácia tohto objektu bude až na ďalšom mieste,“ reagovala na problém prednostka mestského úradu Denisa Bartošová.

Reklama

Na záver rokovania zastupiteľstva interpeloval poslanec Brna mestský úrad ohľadom asanácie chátrajúceho objektu v areáli Materskej školy Zavretý kút.

[nggallery id=1104]

Text a foto: mp

 

Populárne články