Samospráva

Priechod pre chodcov na Žilinskej dostane osvetlenie

Published

on

Reklama

Takmer polovica dopravných nehôd sa stane na priechodoch pre chodcov, ktoré nie sú osvetlené.

Reklama

Podľa informácií z web stránky mestského úradu sa za posledné tri roky stalo v Piešťanoch 1 553 dopravných nehôd. Až 40 % na prechodoch pre chodcov. Aj preto sa radnica so svojim projektom uchádzala o dotáciu z Nadácie Allianz, ktorá v apríli vyhlásila výzvu na poskytnutie grantu v rámci Programu zvýšenia bezpečnosti pre motoristov i chodcov na cestách v slovenských mestách a obciach.

„Zámerom projektu je zabezpečenie osvetlenia priechodu pre chodcov na ceste I. triedy medzi nákupným centrom Billa a križovatkou pri Pažickom moste na Žilinskej ulici. Zvýši sa tak bezpečnosť chodcov, najmä detí a študentov na tomto frekventovanom úseku,“ vysvetlila dôvody podania žiadosti Jana Hlaváčová z Referátu stratégie MsÚ. Cez tento priechod denne prejde množstvo žiakov Základnej školy na Mojmírovej ulici a Strednej školy obchodu a služieb.

Reklama

Nadácia podporí sumou 1 000 eur 30 projektov v rôznych častiach Slovenska vrátane Piešťan. Mesto pridá 6-tisíc eur, aby mal do začiatku školského roka exponovaný priechod na Žilinskej ceste nové osvetlenie.

Zdroj: MsÚ

Populárne články