Samospráva

Pre Vilu Löger chceli verejnoprospešné využitie

Published

on

Reklama

Krajské zastupiteľstvo včera vyradilo internát Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej zo siete škôl a školských zariadení. O jeho ďalšom využití rozhodne zrejme až budúci rok. Historická budova pri Kolonádovom moste je prázdna už od septembra.

Reklama

REKLAMA

Reklama

Úrad samosprávneho kraja odôvodnil zrušenie internátu nevyhnutnosťou čiastočnej rekonštrukcie a s tým spojených finančných nákladov. V materiáli predloženom poslancom sa ďalej uvádza, že internát nedokázal „zabezpečiť svoju činnosť bez toho, aby sa sústavne nedostával do platobnej neschopnosti.“ V roku 2013 musel túto finančnú situáciu riešiť zriaďovateľ úpravou rozpočtu vo výške 19-tisíc eur. Tieto peniaze boli použité na osobné a prevádzkové náklady, najmä na energie.

Ešte pred vylúčením internátu zo siete školských zariadení navrhol krajský poslanec a primátor Remo Cicutto, aby sa župa zaoberala možnosťou využitia Vily Löger pre potreby Balneologického múzea. Zriaďovateľom tejto inštitúcie je Trnavský samosprávny kraj a v jej depozitári je množstvo exponátov, ktoré nie sú prístupné verejnosti pre nedostatok priestorov.

Následne dal poslanec Peter Ottinger návrh, aby zostal zachovaný verejnoprospešný účel bývalého internátu. Väčšina zastupiteľstva sa s tým však nestotožnila. Poslanci v následnom hlasovaní vyradilli internát zo siete školských zariadení.

Predseda TTSK Tibor Mikuš opakovane deklaroval, že s nadbytočným majetkom bude župa nakladať transparentným spôsobom. O osude Vily Löger rozhodnú krajskí poslanci zrejme až v budúcom roku.

Text: Martin Palkovič

REKLAMA

 

Populárne články