Samospráva

Mesto žiada o dotáciu na opravu školy na Mojmírovej ulici

Published

on

Reklama

Finančná pomoc z Environmentálny fondu vo výške 193-tisíc eur môže zabezpečiť úsporu energií v budovách základnej školy, ktoré boli postavené v 60. a 70. rokoch minulého storočia. Radnica reagovala na výzvu 31. júla, rozhodnutie má obdržať do troch mesiacov.

Reklama

Ako informoval hovorca mestského úradu Tibor Hlobeň, za posledné štyri roky prišla sedemkrát zamietavá odpoveď na rôzne projekty z oblasti zlepšenia stavu životného prostredia s komplikovaným odôvodnením o potrebe rovnomerného rozmiestnenia finančných prostriedkov na celom území Slovenska. Mesto napriek tomu podalo žiadosť na Enviromentálny fond o poskytnutie dotácie spolu s projektom a teplotechnickým odborným posudkom na zateplenie štyroch pavilónov základnej školy na Mojmírovej ulici vo výške 193-tisíc eur.

„Keďže komplex budov bol zrealizovaný ešte v 60.-70. rokoch minulého storočia, dnes už nevyhovuje technickým požiadavkám. Opravou povrchov a prasklín a zateplením jednotlivých pavilónov by sa odstránilo i zastavilo ďalšie poškodzovanie nosných častí stavieb, prípadné zatekanie do stykových škár, ochráni sa celkový konštrukčný systém budov a zabráni sa tak ich postupnému znehodnocovaniu. Zároveň sa ozdravia pomery v učebniach. Prínosom bude i obnovenie estetickej hodnoty fasády,“ vysvetlila dôvody podania projektu Jana Hlaváčová z referátu stratégie mesta.

Reklama

O úspešnosti žiadosti dostane samospráva informáciu približne o tri mesiace.

Zdroj: Tlačová správa MsÚ

Populárne články