Samospráva

Mesto pohrozí P. F. K. odstúpením od zmluvy

Published

on

Reklama

Výzvu na dodržanie svojich záväzkov má na základe rozhodnutia poslancov zaslať mestský úrad nájomcovi futbalového štadióna. Návrh dodatku k platnej zmluve stiahli z rokovania.

Reklama

Podľa primátora Rema Cicutta pri tom išlo o jediný kompromis, s ktorým by zástupca P. F. K. a. s. Khalil Belmechri súhlasil. V dodatku nebol stanovený presný dátum do kedy musí nájomca investovať na štadióne necelých 500-tisíc eur. Absentovala v ňom aj sankcia 100-tisíc eur, ktorú doň v novembri zastupiteľstvo žiadalo zapracovať.

Na základe schváleného návrhu Igora Nicáka (Smer-SD) musí teraz mestský úrad zaslať nájomcovi výzvu na dodržiavania zmluvných záväzkov. V prípade, že do 60 dní nepríde k náprave, poslanci majú právo rozhodnúť o odstúpení od zmluvy.

Reklama

P. F. K. totiž na štadióne do konca roka 2012 nevykonal investíciu, ku ktorej sa dobrovoľne zaviazal. Mesto v súčasnosti nemá žiadnu záruku, že tak spraví v najbližších rokoch.

Budúcnosť futbalového štadióna teda zostáva otázna. Mesto svoj záväzok – hradiť nájomcovi náklady na energie splnilo, dodržania zmluvy zo strany nájomcu sa však nedokáže domôcť.

Rozviazanie spolupráce by znamenalo, že o areál futbalového štadióna sa musí postarať samospráva, kým nenájde ďalšieho nájomcu.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

Populárne články