Samospráva

Kolonáda sa konečne dočká opravy

Published

on

Reklama

O viac než rok odložená rekonštrukcia Kolonády prebehne v najbližších týždňoch. Radnica už vybrala dodávateľa, zmluva je pred podpisom.

[singlepic id=19666 w=320 h=240 float=left]Predmetom rekonštrukcie budú obklady, dlažby, odstránenie zatekania stropu, dažďové zvody, maľby, nátery,“ uviedla vedúca odboru správy mestského úradu Eva Pobjecká.

Reklama

Elektronická aukcia, ktorá prebehla v auguste znížila podľa jej slov pôvodne odhadované náklady zo 120 000 eur na 96 394 eur. Súťaž vyhrala bratislavská firma Eurobuilding a.s. „Zmluva by mala byť budúci týždeň podpísaná, termín dokončenia je 75 dní odo dňa účinnosti zmluvy,“ informovala E. Pobjecká.

Ďalej povedala, že radnica včas upozorní verejnosť aj majiteľov prevádzok pod Kolonádou na prípadné obmedzenia. Zatiaľ ich však nekonkretizovala.

Reklama

Mestský promenádny a obchodný priestor je spolu s priľahlým obytným komplexom jedným z prvých povojnových projektov v Piešťanoch. Postavili ho v rokoch 1959 -1962 podľa návrhu architekta Milana Šavlíka na území, kde predtým stáli rodinné domy.

[nggallery id=1081]

(mp)

Populárne články