Samospráva

Cafe Art Gallery prenajali za 30-tisíc ročne

Published

on

Reklama

Do súťaže sa prihlásili iba dvaja záujemcovia. Miesto, kde sa donedávna konalo množstvo kultúrnych a spoločenských podujatí, bude prevádzkovať firma Cafe Cairo s. r. o.

Reklama

Nový nájomca môže mestskú budovu, stojacu na kraji parku blízko fontány Príbeh prameňov, využívať od apríla. Ročne za to radnici zaplatí 30-tisíc eur. Mesto sa zaviazalo opraviť strechu za približne 13-tisíc eur.

Návrh podmienok verejnej obchodnej súťaže schválili mestskí poslanci v novembri. Na základe znaleckého posudku musel úspešný uchádzač ponúknuť ročné nájomne vo výške minimálne 22 542 eur. Mala vyhrať najvyššia ponuka.

Reklama

Vyhodnotenie súťažných návrhov sa uskutočnilo v polovici januára. Druhý zájemca – firma Titos s. r. o. z Bratislavy ponúkla iba 2 400 eur ročne a zo súťaže bola vylúčená. Aj preto minulý týždeň poslanci schválili prenájom nehnuteľnosti spoločnosti Cafe Cairo zastúpenej Erikom Kubicom, ktorá v Piešťanoch prevádzkuje niekoľko ďalších podnikov.

Cafe Art Gallery sa stala známou vďaka jej majiteľovi Srečkovi Mustagrudičovi. Galerista pochádzajúci z Mostaru tam prezentoval napríklad diela sochára Wiliama Schiffera. Miesto niekoľkokrát navštívil vtedajší prezident Rudolf Schuster a ďalšie osobnosti spoločenského života.

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články