Reklama

Alkalizujte sa a žite

Published

on

Reklama

Neprejde možno ani týždeň a vy opäť niekde čítate, alebo počujete o tom, aké je vážne, aby sme sa alkalizovali. Samozrejme k alkalizácii organizmu patria aj určité výživové doplnky, ktoré je vhodné užívať. A potom budete zdraví navždy. Je to tak, alebo je to zase jedna dobre vymyslená reklamná kampaň ako v dobách priemyselne vytvorených vitamínov, umelých sladidiel? Odpoveď je veľmi jednoduchá.

Ešte starí Číňania a Hinduisti učili svoj ľud, že určité druhy potravy treba prijímať v menších dávkach, alebo kombinovať s inými potravinami, ktoré treba pridať vo väčších dávkach. Zdôrazňovali, že takto vyvážená strava umožňuje, aby bolo telo v ideálnej kondícii počas celého života. Výskumníci v súčasnosti zistili o čo ide. Potrava, ktorú treba prijímať v menších dávkach je tá, ktorá organizmus zakysľuje a tým aj veľmi zaťažuje, a tá potrava, ktorú treba prijímať vo väčších dávkach je zásaditá a nezaťažuje náš organizmus. Zistili tiež, že najvhodnejší pomer týchto potravín je 80% pre zásaditú a 20% pre kyslú stravu. A práve tento pomer Číňania a Hinduisti považovali za ideálneho ochrancu duchovného, mentálneho a telesného života. Keď v súčasnosti hovoríme o alkalizácii, t. j. o pomere kyseliny a zásady v našom tele, myslíme tým na pomer existujúcich kyselín a zásad v našich bunkách, tkanive, orgánoch, žľazách a všetkých tekutinách. Preto, aby sme dostali všeobecný obraz o acidobáznej rovnováhe nášho tela, nemôžeme hovoriť len o pH týchto orgánov, ale musíme tiež hovoriť o zakyslenosti našej krvi. Krv musí byť jemne zásaditá, pH 7,35 – 7,40.

Reklama

Čo sa stane, keď  zjeme koláč, alebo rezeň? Ako na to reaguje krv? Keď takáto potrava vstúpi do tenkého čreva a absorbuje sa, ihneď odovzdá do krvi svoju kyslosť. Ale krv je na takého prekvapenia pripravená a v tom istom okamihu veľké množstvo zásaditých minerálov z krvi vstúpi do akcie a neutralizuje nadbytočnú kyslosť. A čo sa stane, keď krv nemá dostatok zásaditých minerálov? Kde nájde krv zásobu týchto minerálov? A čo keď tieto minerály v tele chýbajú? Musíme mať v tele kyseliny? Teraz vám je jasné, že práve o tomto probléme dostávate veľa informácií. A sú tieto informácie naozaj pravdivé?

A práve toto je téma našich prednášok. Ukážeme vám stupnicu acidobáznej rovnováhy a tabuľku pH najčastejšie používaných potravín. Naučíme vás, ako môžete sami zistiť, aký je váš balans zásady a kyslosti, tých naozaj rozhodujúcich faktorov pre náš zdravý život. Na našich prednáškach môžete počuť tiež ako sa môžete sami liečiť pomocou správneho stravovania a prírodných pomôcok, a tiež získať mnoho iných užitočných informácií.

Reklama

Prednáška na tému Alkalizujte sa a žite – Liečba kardiovaskulárnych ochorení sa uskutoční v pondelok 13. decembra o 17.00 hod na Malej scéne Mestského kultúrneho strediska mesta Piešťany na ulici A. Dubčeka 27.

Dr. Boris Subotić – www.subotic.sk

Populárne články