Kultúra

Najväčšie jazzové turné v histórii, na veľkonočný pondelok v Kursalone

Published

on

Reklama

Už dnes večer 25. apríla o 20:30 h si môžete v Art Jazz Gallery v piešťanskom Kursalone vypočuť  exkluzívne trio Valihora, Rósza, Vizváry. Koncert sa uskutoční vrámci  RetroACT EXperience BOSORAK TOUR 2011, čo má byť  najväčšie jazzové turné v histórii! Muzikanti v priebehu mesiaca aj pár dní odohrajú 31 koncertov. Turné odštartovalo 31. marca v Senici a končí 4. mája v Bratislave.

RetroACT EXperience je nový hudobný projekt top bubeníka Slovenska Martina Valihoru, ktorý mal absolútnu premiéru koncom októbra minulého roka v Košiciach, kde originálne hudobné zoskupenie zožalo mnohonásobné ovácie, vyvolané neopakovateľným brilantným zvukom /len bicie Martina Valihoru boli nazvučené deviatimi mikrofónmi!/. Ide o groove klávesov, basovej gitary a bicích v zmesi acid jazzu, funk a soul. Repertoár vychádza z hudby, ktorá je inšpirovaná zvukom 70-tych a 80-tych rokov.

Reklama

Atmosféra koncertu v Žiline pre inšpiráciu:

[youtube width=“516″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=q84VRB5N5pk[/youtube]

Reklama

Viac zo zákulisia príprav turné prezradil otec myšlienky Martin Valihora: „Takéto turné nemá na slovenskej jazzovej scéne obdobu. O to viac sa naň s chlapcami tešíme. Toľko koncertov, prakticky deň po dni sme spolu ešte neabsolvovali. Projekt má zatiaľ u našich fanúšikov neskutočne pozitívne ohlasy. Zopár koncertov, na ktorých sme ho predstavili koncom minulého roka, bolo beznádejne vypredaných. Nedalo nám to. Preto sme zareagovali na nadšené ohlasy priaznivcov a dali sme dohromady veľké turné.“ Martin Valihora prezradil, že pôvodné plány koncertnej šnúry vyzerali inak: „Pôvodný plán bol odohrať 35 koncertov, keďže tento rok oslávim 35. narodeniny, prišlo mi to ako vtipná a milá symbolika. Napokon ich však bude „iba“ 31. (smiech).“

BAND:

„VALIHORA/RÓZSA/VIZVÁRY“ /SK/

Martin Valihora – drums

Oskar Rózsa – bass

Eugen Vizváry – keyboard

Zdroj: TS

Populárne články