Kultúra

Luke Mizmor chystá prvý album

Published

on

Reklama

Piešťanský spevák a gitarista Lukáš Streženec vystupujúci pod umeleckým menom Luke Mizmor pripravuje svoj prvý album. Nahrávanie už skončilo, nasledovať bude postprodukcia a svetlo sveta by mal uzrieť v máji. Bude na ňom jedenásť autorských skladieb, ku ktorým Luke vytvoril texty aj hudbu za posledné tri roky. Obsahovať bude tiež dve úplne nové piesne, ktoré odzneli po prvý raz verejne počas januárového koncertu v Pivovare ŽiWell. 

„Po dlhej dobe uvažovania som sa rozhodol, že nahrám album s mojimi pesničkami, k čomu ma takpovediac dotlačili ľudia, ktorým sa moja tvorba páči, ale aj ľudia z ulice. Keď som hrával na ulici, tak sa pýtali, či mám CD, že by si ho radi kúpili, a vždy som povedal, že nemám, takže už budem môcť povedať, že mám ? Dlho mi trvalo nájsť štúdio a vôbec vybrať si štúdio. Nakoniec mi v rozhodovaní pomohli Peter Punto Remiš a Miško Urban, a tak som si v septembri rezervoval nahrávanie v Musae Polymnia,“ približuje prípravu albumu L. Mizmor.

Reklama

„Najbližší možný termín bol o pol roka, čo bolo teraz 19. a 20. februára. Tak som si dal narodeninový darček, nahrávanie. Snažil som sa, čo najlepšie pripraviť, aby som to zvládol za dva dni nahrať 11 piesní. Predchádzal tomu aj koncert v januári, v Piešťanskom pivovare, kde som si chcel otestovať sám seba, svoju pripravenosť, nepripravenosť na nahrávanie. Na albume však nebude znieť len jedna gitara, a jeden môj hlas, ale do niektorých piesní som robil vokály a ďalšie gitary, no napriek tomu som sa snažil zachovať autenticitu môjho živého vystúpenia, preto niektoré piesne sú nahraté vo svojej „surovosti“, ale to predbieham výsledok,“ hovorí Luke.

Nahrávanie a vydanie albumu vzniká aj za pomoci a podpory ľudí, ktorí spevákovi darovali peniaze, za čo je im veľmi vďačný, pretože nezháňal žiadnych sponzorov, a šiel do toho len so svojím kapitálom. „Plním si svoj sen aj vďaka ľuďom, ktorým sa páči to, čo robím, aby to nezostalo len v šuplíku a mohli si moje piesne pustiť kedykoľvek budú mať chuť. Album uzrie svetlo sveta asi niekedy v máji,“ povedal s vďačnosťou autor.

Reklama

Album bude zmesou pomalších a rýchlejších piesní o ľudských vzťahoch, živote, o spoločnosti,  texty sú vážne, na zamyslenie. Niektorí radia tvorbu L. Mizmora  ku  gospelu, avšak podľa neho sa to nedá takto zaškatuľkovať.  „Robím indie-folk, nezávislý, folk vo svojej samej podstate,“ vyjadril sa spevák, ktorému je blízka každá z jeho piesní, lebo zrkadlí jeho pohľad na spoločnosť, ľudí, svet okolo. „Pre mňa osobne, sú piesne veľmi intímne. Najbližšia je však vždy tá posledná. Teraz je to pieseň Klaudia, a možno je mi najbližšia aj preto, že sa mi podarilo napísať niečo veľmi osobné, intímne a vložiť to do udalosti, príbehu Piláta Pontského a jeho manželky Klaudie, no to prezrádzam celkom dosť,“ dodáva s úsmevom L. Mizmor.


-th- Foto: -th, FB Luke Mizmor

Populárne články