Kultúra

Klub ŽiWell: Bára Zmeková prinesie letnú pohodu

Published

on

Reklama

V klube ŽiWell pripravili na piatok 29. júna „pohodový“ koncert na terase. Bára Zmeková v sprievode kontrabasistu Vlada Micenka zahrá príjemné pesničky k začínajúcemu letu.

Bára Zmeková, pesničkárka a klaviristka sa vo svojej hudbe pohybuje na rozhraní džezu, folku a klasickej hudby, pričom miestami k tomu pridáva jemnú elektroniku. 

Reklama

V roku 2013 vydala za pomoci Odřeje Ježka a štúdia Jámor svoj debutový album „Ještě kousek“ a zahrala si ako víťazka súťaže 1MAN2PLAY na festivale Colours of Ostrava. Odvtedy koncertuje po kluboch a festivaloch v Českej republike i v zahraničí. V roku 2015 sa spolu s kapelami DVA, Zrní, Mucha, Bratři Orffové a ďalšími  podieľala na vzniku kompilácie Hommage Bulisovi.  Svojou hudbou prispela tiež na album AKT – Kittchen (2017) alebo benefičné LP Superhrdinky (2017).

V októbri 2016 bola Bára Zmeková predskokankou švajčiarskej speváčky Sophie Hunger v pražskom Paláci Akropolis. Popri svojej pesničkárskej tvorbe je tiež jedným z členov elektro-akustického projektu FORMA, v ktorom sa podieľala na vzniku živých soundtrackov k filmom Metropolis (Fritz Lang) a Erotikon (Gustav Machatý).

Reklama

PR

Populárne články