Kultúra

Jóžin z bážin sa blíži k Piešťanom

Published

on

Reklama

Humorista, pesničkár a nezabudnuteľný šoumen Ivan Mládek sa chystá so svojím Banjo Bandom na turné po Slovensku a ukončí ho 25. septembra v Piešťanskom pivovare. Ak si chcete zaspomínať na legendárneho Jóžina z bážin alebo Prachovské skály, zabudnúť na chvíľu na na politiku, dlhy, doktorov, neveru partnera, máte jedinečnú príležitosť.

Reklama

 

Na hudobno-zábavnej show okrem Ivana MLÁDKA a jeho hudobníkov vystupujú aj spievajúci komici – Lenka “Kalamity Jane” Šindelářová, Lenka Plačková a Jan Mrázek.

Reklama

Od jednotlivých členov Banjo Bandu sa dozviete, ako sa svojpomocne zbaviť problémov s prostatou, ako prekonať rekord v behu na lyžiach so zlomenou nohou, ako docieliť aby sa sedem milliárd ľudí vošlo do Prahy, ako docieliť správnej teploty materského mlieka a dokonca aj to, ako úsporne popravovať na elektrickom kresle bez elektrického prúdu.

Ako špeciálny hosť vystúpi mladá slovenská pesničkárka Mirka Miškechová.

Ivan Mládek pôvodne vyštudoval ekonómiu, ale hudbe sa začal venovať ešte na strednej škole. Najskôr účinkoval v dixielande, neskôr v rôznych ďalších zoskupeniach. V roku 1970 na country festivalu v pražskej Lucerne slávi úspech so svojím trojbanjovým banjo bandom, ktorému organizátori festivalu dali názov Banjo Band Ivana Mládka. Sedemdesiate roky boli pre neho nadmieru úspešné, vystupoval v rozhlase, koncertoval po celom Československu, uviedol prvé scénky skeče a realizoval sa tiež ako humorista a autor. Od osemdesiatych rokov pôsobí aj ako výtvarník, jeho diela majú rovnako humoristický náboj. Do dnešného dňa napísal viac než šesť stoviek pesničiek, ktoré už u nás zľudoveli – Dáša Nováková, Jožin z bažin, Prachovské skály, Jez, Linda a ďalšie, natočil 13 LP, 35 CD, vyšlo mu 13 humoristických knižiek a 14 posterov jeho „antiperspektiv­ních“ olejov. So svojim Banjo Bandom tiež odohral tisíce predstavení v Čechách a na Slovensku, v Poľsku, Nemecku, Švajčiarsku, Belgii, Rakúsku, Spojených Štátoch a Rusku.

-inf-

Populárne články