Kultúra

Internetové deti varujú pred nástrahami technológií

Published

on

Reklama

Po bratislavskej premiére výstavy Internetové deti majú možnosť interaktívnou formou spoznať riziká aj príležitosti moderných komunikačných technológií obyvatelia Piešťan a okolia.

[singlepic id=42619 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Medzi obľúbené atrakcie na výstave patrí napríklad e-autodráha, ktorá je nielen zábavná, ale zároveň hravou formou testuje znalosti detí o rizikách moderných komunikačných nástrojov či vyhľadávanie slov na čas. Pre rodičov bude na výstave počas sobôt k dispozícii aj odborný poradca z oblasti detskej psychológie, ktorý odpovie na otázky či poradí v oblasti používania moderných komunikačných technológií.

Reklama

Ambasádorom tohtoročnej kampane e-deti je populárny tanečník Laci Strike, ktorý 2. mája navštívil aj knižnicu. Spoločnosť Orange ju pripravila v spolupráci s odborníkmi a školami. Výsledkom je príručka pre rodičov a pedagógov, ale aj internetová stránka e-deti.sk.

V Mestskej knižnici je interaktívna výstava verejnosti prístupná v období od 29. apríla do 20. mája. Každý pracovný deň si ju môžu záujemcovia prísť pozrieť od 9.00 do 17.00 h a v sobotu bude prístupná od 10.00 do 16.00 h. Vstup je bezplatný.

REKLAMA

[nggallery id=2280]

Text: tlačová správa/red Foto: Martin Palkovič

 

Populárne články