Koktail

Urbanex: Krošlákovec naháňal strach, dnes chátra

Published

on

Reklama

Urban exploration, v doslovnom preklade mestský prieskum, je prehliadka obvykle nedostupných objektov v meste. Sú to opustené a tajomné miesta, ktoré si okoloidúci bežne nevšímajú, prípadne sa im vyhýbajú. Cieľom urban explorerov je takéto miesta preskúmať, zdokumentovať a upozorniť na ne. Chátrajúcim objektom s asi najhoršou povesťou v Piešťanoch je Krošlákovec.

[singlepic id=21190 w=320 h=240 float=right]Niekdajšie doliečovacie oddelenie piešťanskej nemocnice je dobre skryté pred zrakmi väčšiny obyvateľov i návštevníkov mesta. Cesta k nemu vedie z Radlinského ulice pochmúrnou alejou, ale využívajú ju väčšinou iba ľudia bez domova, ktorí tam chodia prespávať. Neodradil ich ani požiar, ktorý pravdepodobne sami zapríčinili vo februári. Nikto nebol zranený, ale štipľavý dym zo starých počítačov, nábytku a zdravotníckeho materiálu narobil poriadne problémy hasičom. Budovu však nakoniec zachránili.

Reklama

Doliečovacie zariadenie nemalo v Piešťanoch nikdy dobrú povesť. Posledné roky sa hovorilo, že tam pacienti chodia iba umierať. Neskôr nemocnica budovu prestala využívať, dnes je z nej iba sklad. Nehnuteľnosť v lukratívnej časti mesta by si zaslúžila lepšie využite.

[nggallery id=1170]

Reklama

Text a foto: urban_ex

Populárne články