Koktail

Piešťanské nebo bude opäť patriť balónom

Published

on

Reklama

Odpočítavanie sa začalo. Spoločnosť Fly Service s.r.o. rozbehla prípravy na tohtoročnú 1.SPS Balónovú megafiestu 2014. Druhý ročník sa uskutoční v termíne 4.-6. septembra, piešťanské nebo bude opäť patriť balónom.

[singlepic id=46864 w=520 h=340 float=center]

Reklama

„Boli sme veľmi milo prekvapení z ohlasu návštevníkov minuloročnej Balónovej fiesty v Piešťanoch. Bol až neuveriteľný“, povedal organizátor podujatia Silvio Veselský. V minulom roku videlo balóny priamo na letisku počas troch dní až 30-tisíc divákov. Nehovoriac o tých, ktorí sledovali nebeské divadlo zo zeme a svojich príbytkov v okolí Piešťan.

Balónová megafiesta je koncipovaná ako stretnutie nielen balónistov z celej Európy, ale tiež nadšencov lietania, profesionálov, no je vhodná aj ako náučno-zábavný program pre rodiny z deťmi. Toto podujatie je najvýznamnejšou akciou svojho druhu na Slovensku a v Čechách. „Sme hrdí na to, že tento rok organizujeme už druhý ročník tohto podujatia. Skúsenosti z minulého roka nás zaväzujú k ešte lepším výkonom a skvalitneniu celého podujatia,“ dodal Veselský.

Reklama

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=Gu3mXQQXX_s[/youtube]

Hlavnou témou sú samozrejme lety balónom pre širokú verejnosť. Letisko Piešťany je priam predurčené k usporiadaniu balónového festivalu. Na mieste bude možné sledovať hromadné štarty balónov, a to v ranných hodinách a neskoro večer. V sobotu, v hlavný deň podujatia, bude bohatý kultúrno-spoločenský program spojený s letmi balónmi a leteckou show. Do programu sú zahrnuté aj pozemné ukážky rôznych druhov vojenskej techniky.

Deťom bude venovaná detská zóna, v ktorej budú nafukovacie šmykľavky, trampolína, skákacie hrady, maľovanie na tvár a podobné atrakcie. Pre dospelých návštevníkov bude pripravený stánkový predaj občerstvenia, nápojov a špecialít. Odvážnejší môžu zažiť aj vyhliadkové lety lietadlami a balónmi.

Programový partneri podujatia Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky a Ministerstvo obrany Slovenskej republiky zabezpečia ukážky z činnosti jednotiek policajného zboru ako sú kynológia, hipológia, špeciálne zásahové jednotky, profesionálni vojaci predvedú ukážky typických činnosti príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia v operáciách medzinárodných krízových činností.

Balónová megafiesta 2014 sa bude konať v rovnakom čase a na rovnakom letisku ako aj 8. ročník Dňa ozbrojených zložiek a záchranných systémov s deťmi, podujatie organizované Vojenským historickým ústavom. Do programu sú zaradené veľmi atraktívne a efektné letecké súboje lietadiel z 2. svetovej vojny. Dynamický program budú sprevádzať aj vynikajúce akrobatické výkony vicemajstra sveta Dušana Šamka a iných profesionálnych pilotov.

-inf-

Populárne články