Koktail

Noc múzeí: Balneologické múzeum sľubuje bohatý poučný program

Published

on

Reklama

V sobotu 19. mája pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí usporiadalo Balnologické múzeum Imricha Wintera v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom Celoslovenskú noc múzeí. Hlavná časť podujatia sa uskutoční v budove Kúpeľnej dvorany, otvorená však bude aj expozícia vo Ville Dr. Lisku a Pamätná izba Ivana Krasku.

Stála expozícia Balneologického múzea

Priestory stálej expozície budú otvorené od 14.00 do 21.00 hod. Pripravené sú pre vás tvorivé dielne, ukážky krojov s možnosťou ich vyskúšania, kvíz pre malých aj veľkých a ukážky skupiny historického šermu Argenti a výstava zbraní (od 15.00 do 19.00 hod.)

Reklama

Prezrieť si budete môcť prezentáciu zreštaurovaných zbierkových predmetov – Ukladanie Krista do hrobu, olejomaľby na plátne, maľby z 18. storočia a secesný album historických pohľadníc. Reštaurovanie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Od 15.00 do 17.00 hod. si budete môcť prezrieť svadobný kroj zo zbierok Balneologického múzea. O 17.00 hod. Vladimíra Pribišová priblíži verejnosti Archeologické nálezy z rieky Váh. Medzi 16.00 a 18.00 hod. sa vďaka Tomášovi Mlynskému dozviete viac na tému Poslovia jari z ríše hmyzu.

Reklama

Villa Dr. Lisku

Od 14.00 do 21.00 hod. si vo Ville Dr. Lisku na Štefánikovej 1 budete môcť prezrieť unikátnu výstavu s názvom Amonity Slovenska. Výstavu bude o 14.30 hod. a o 19.30 komentovať jej autor Tomáš Mlynský.

Pamätná izba Ivana Krasku

Výstavné priestory na Nábreží Ivana Krasku budú otvorené od 13.00 do 17.00 hod. Vypočuť si budete môcť komentované prehliadky expozície každú hodinu. Alexandra Murínová prednesie poéziu Ivana Krasku.

-Balneologické múzeum Imricha Wintera-

Populárne články