Koktail

Brušný tanec pre budúce mamičky

Published

on

Reklama

Pre brušný tanec je charakteristický krúživý plynulý pohyb panvy. Celá jeho energia sa odvíja od centra, ktorým je práve oblasť brucha a podbruška. Pri tanci si to pravdepodobne ani neuvedomíte, ale aktivujú sa pri ňom také svaly a svalové partie, ktoré pri bežnom pohybe skoro nepoužívame alebo len veľmi málo. Avšak práve tieto svaly sú rovnako veľmi dôležité počas tehotenstva, ako pri samotnom pôrode.

[singlepic id=20514 w=320 h=240 float=left]Ženy, ktoré už boli tehotné možno poznajú sprievodné javy tehotenstva ako je napr. jemná inkontinencia (únik moču) vo vyššom štádiu tehotenstva a po pôrode, alebo nástup tzv. „zlatej žily“, bolesti v podbrušku, bolesti v krížovej oblasti chrbta a v niektorých vážnejších prípadoch i predčasné „otváranie sa“ krčka maternice. Za tieto problémy často krát do veľkej miery môže práve nedostatočne prekrvené a spevnené svalstvo panvového dna.

Reklama

Pri brušnom tanci sa svaly panvového dna aktívne zapájajú a tým prekrvujú (aj práve pre tento jeho účinok je brušný tanec odporúčaný aj ako doplnková liečba pri problémoch s otehotnením). Jeho pravidelným tancovaním sa teda postupne svalstvo panvového dna spevňuje. Samozrejme, že brušný tanec aktívne využíva i brušné svalstvo. Ich posilnenie je zvlášť dôležité pre čas pôrodu. Počas ranných fáz tehotenstva sa ich klasické posilňovanie napr. zhybmi veľmi neodporúča a vo vyšších štádiách už vôbec nie. Oproti klasickému posilňovaniu sa brušný tanec pri zdravom tehotenstve môže tancovať takmer až do konca, vrátane pôrodu.

Materské centrum Úsmev v Piešťanoch pripravuje od októbra kurz brušného tanca pre budúce mamičky. Lekcia trvá približne 60 min. Na každej lekcii je venovaný čas rozcvičke, strečingu a relaxácii. Taktiež sa dozviete aj pár užitočných informácií či už o tehotenstve, pôrode alebo aj o starostlivosti o malé dieťatko. Záujemkyne sa môžu prihlásiť  na t. č. 0908 541 930. Kurz bude bývať každý piatok podvečer v Materskom centre Úsmev, A. Hlinku 41, Piešťany.

Reklama

Autor: -inf-

Populárne články