Aktuality

Zaujíma vás ako oživiť cestovný ruch? Príďte na dnešnú debatu

Published

on

Reklama

Iniciatíva Spoločne pre Piešťany pripravila na štvrtok 25. februára verejnú diskusiu s názvom „Ako nakopnúť turizmus“. Vítaní sú všetci záujemcovia o nové trendy vo vývoji cestovného ruchu, rozvoj turizmu a aj tí, ktorí majú čo povedať o súčasnom stave. Na podujatí svoje skúsenosti i postrehy predstavia riaditeľ Inovačného centra cestovného ruchu v Poprade Juraj Buranovský, zástupkyňa Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism Michaela Potočárová a predseda predstavenstva Rezortu Piešťany Peter Tremboš. Ak tiež zastávate názor, že turizmus v Piešťanoch by potreboval nakopnúť, určite si naplánujte o 17:30 návštevu diskusie.

Reklama

Na programe je prezentácia o histórii cestovného ruchu v Piešťanoch, zhodnotí súčasný stav a zaoberať sa bude aj tým, akým smerom by sa mal uberať v budúcnosti. Pozvaní hostia Juraj Buranovský, Michaela Potočárová a Peter Tremboš sa vyjadria k načrtnutým témam.Následne predstavia svoje skúsenosti z iných destinácií, z ktorých mnohé vyriešili vlastné problémy s tým, ako prilákať návštevníkov. Príležitosť vyjadriť svoje názory dostanú aj poslucháči v rámci otvorenej diskusie.

Juraj Buranovský už počas štúdia cestovného ruchu na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici naberal skúsenosti ako animátor a neskôr šéfanimátor v hoteloch na Kanárskych ostrovoch a Malorke. Na Malorke strávil aj trojmesačnú stáž v rámci programu Erazmus, kde sa venoval systému fungovania CR v Španielsku. V rámci doktorandského štúdia sa špecializoval na marketing a manažment v cestovnom ruchu.  Pracoval ako projektový manažér v spoločnosti Eurodotácie a.s.a od roku 2012 vedie vlastné Inovačné centrum cestovného ruchu v Poprade, ktoré sa venuje najmä marketingovému poradenstvu a spracovaniu strategických analýz či koncepcií. Za štyri roky spolupracoval ako poradca s viac ako 25-timi subjektmi – neziskovkami, OOCR-kami, regionálnymi združenia a ďalšími organizáciami cestovného ruchu v rámci celého Slovenska.

Reklama

Michaela Potočárová tiež absolvovala stáž v Španielsku, konkrétne v cestovnej agentúre Tierra Rural v Malage. Do roku 2011 viedla Oddelenia zahraničných vzťahov v turizme na Ministerstve hospodárstva SR, neskôr pôsobila na Magistráte hlavného mesta Bratislavy ako vedúca oddelenia cestovného ruchu a destinačného manažmentu a tiež ako výkonná riaditeľka v Bratislavskej organizácii cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board, Od roku 2014 pracuje v OOCR Trnava Tourism ako zástupkyňa výkonnej riaditeľky.

Peter Tremboš  sa zaoberá spracovaním geografických informácií, krajinným plánovaním, cestovným ruchom, regionálnym a miestnym rozvojom. Pôsobil v Slovenskej akadémii vied i ako vysokoškolský pedagóg na Univerzite Komenského v Bratislave. V súčasnosti pracuje ako nezávislý odborný konzultant a spracovateľ socio-ekonomických analýz. Je predsedom Komisie pre stratégiu a rozvoj CR pri Mestskom zastupiteľstve v Piešťanoch  a od minulého roka aj šéfom predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany.

-lt-

Populárne články