Aktuality

Z Odeváku nový hotel, vedenie plánuje aj oživenie lokality

Published

on

Reklama

Začiatkom tohto týždňa  otvorili v priestoroch bývalého rekreačného zariadenia a hotela Odevák na Banke nový trojhviezdičkový komplex s názvom Harmonia. Jeho súčasťou je aj ďalšia budova, ktorá dostala názov hotel Allegro. Riaditeľ hotela Juraj Šumichrast chce nadviazať na históriu tejto oblasti a zároveň plánuje založiť občianske združenie, ktoré by sa podieľalo na jej oživení.

Reklama

„Dúfam, že sa mi podarí nadviazať na svoje kontakty, a tiež na klientelu, ktorá zariadenie navštevovala,“ hovorí riaditeľ. Nový šéf má skúsenosti s hotelovými službami prakticky „od kolísky“, pretože ako dieťa býval v hoteli, ktorý viedol jeho otec. Okrem vzdelania v odbore, pracoval dlhodobo v cestovnom ruchu. „Od roku 1995 som viedol cestovnú kanceláriu, kde sme vozili na Slovensko klientov do všetkých kúpeľov.“ Naposledy pôsobil v Taliansku a štyri roky aj v diplomatických službách. Hotel by sa mal zamerať napríklad na wellnes pobyty a v pláne má tiež kongresový turizmus.

Reklama

Juraj Šumichrast (vpravo) s kronikou Odeváku

Chcel by tiež osloviť ďalších kolegov hoteliérov na spoluprácu a založiť občianske združenie „Za zdravím do Piešťan“, ktoré by sa malo venovať rozvoju celej oblasti  –  Banka, Sĺňava. Myslí si, že lokálni politici by mali zmeniť postoj k cestovnému ruchu . „Zdá sa mi, že majú plné ruky práce a cestovný ruch berú len ako taký prívesok. Piešťany ale tým, že tu zanikli veľké firmy, nemajú inú možnosť  rozvoja.“ Po založení plánuje aj vstup združenia do Rezortu Piešťany.

Pondelkového slávnostného otvorenia sa zúčastnili približne tri desiatky pozvaných hostí a jeho súčasťou bolo aj vystúpenie tanečníkov zo súboru Slnečnica.

(ad)

Populárne články