Aktuality

Včerajšia noc bola plná očarujúceho svetla, rozžiarilo nielen detské tváre

Published

on

Reklama

Noc svetiel prilákala svojou magickou atmosférou v sobotu 8. októbra do večerných ulíc stovky ľudí. Hudobný pavilón a Mestský park ponúkol bohatý program a rôzne nápadité svetelné inštalácie, ktoré spravili radosť nielen deťom, ale aj ich rodičom. Na pódiu vystúpili Vrbovskí víťazi a zoskupenie Inspinia NIGHT SKY, ktorého členovia predviedli UV i ohňovú šou. Materské centrum Úsmev pripravilo pre obyvateľov a návštevníkov Piešťan ďalšie podujatie, na ktoré budú všetci zúčastnení určite ešte dlho spomínať.

Reklama

Hudobný pavilón a priľahlé okolie zaplnili krátko po šiestej hodine davy ľudí. Koncert Vrbovských víťazov, teda bratskej dvojice Jobusovcov hrajúcich na bizarné nástroje vyrobené z kadečoho, zabavil celé hľadisko. Okrem dobrej nálady však rozdávali aj svoju typickú dobrosrdečnosť. Po ich vystúpení si slovo zobrala Inspinia NIGHT SKY, ktorej zoskupenie predviedlo UV šou s rôznymi pomôckami. Vo vzduchu vďaka nim vznikali rôzne nápisy i obrazce vytvorené len za pomoci svetla a prítomní diváci s napätím sledovali čo prinesie ďalšia časť vystúpenia.

Reklama

Po vystúpeniach nasledoval tradičný sprievod, počas ktorého mohli ľudia obdivovať rozžiarený Hotel Slovan, ale aj množstvo rozmanitých atrakcií. Účastníci narazili v Mestkom parku napríklad na živé sochy, svetelné inštalácie, medzi ktorými vynikala loď, ale aj ulička zo svietiacich dáždnikov i rozžiarená priehľadná pologuľa. Podujatie zavŕšila ohňová šou, ktorú predviedli členovia zoskupenia Inspinia NIGHT SKY.

Podujatie sa konalo vďaka podpore partnerov, ktorými sú Mesto Piešťany, Magna Energia, Trnavský samosprávny kraj, Mestské kultúrne stredisko Piešťany, Služby mesta Piešťany, VAC, OZ Pro Civitate – Spoločne pre Piešťany, Respect, On Semiconductor, Slovenská chránená dielňa. Podujatie mediálne podporili PNky.sk, zpiestan.sk, Piešťanský týždeň.

-lt/Foto: lt a vv-

Populárne články