Aktuality

V Radošine uvidíte opäť jedinečné obrazy zo semien

Published

on

Reklama

V Radošine je všetko prichystané na živý víkend. Farníci počas tohto týždňa nádherne vyzdobili kostol plodmi zo záhrad a polí, kde môžete vidieť i jedinečné obrazy zo semien. Za úrodu budú ďakovať pri špeciálnej sv. omši. Dnes o 10:00 h omšou v bývalom kameňolome začnú poľovnícke slávnosti Sv. Huberta.

V Radošine vyzdobili kostol plodmi, semenami a  rastlinami už po jedenásty raz. Obyvatelia obce týmto spôsobom ďakujú za úrodu. Veriaci z Radošiny do kostola priniesli pestrofarebné tekvice, rajčiny, papriku, uhorky, cibuľu, mrkvu, cviklu,  ale i jablká, hrušky a hrozno. Lákadlom pre oči zvedavcov sú najmä prírodné obrazy vytvorené z rôznych druhov obilia,  semien, maku, či zafarbeného kokosu. Vytvárajú ich každoročne dve sestry, radošinské rodáčky, Eva Michalátová a Anna Grácová. Ak chcete vidieť spomenuté naživo, máte šancu počas celého týždňa.

Reklama

Radošina v sobotu 19. septembra bude žiť aj poľovníckymi slávnosťami. Po sv. omši sú popoludní pri poľovníckom dome PZ Havran I. a v prírodnom amfiteátri pripravené vystúpenia speváckej skupiny Radošania, Jožka Černého s cimbalovkou, ale i hudobnej skupiny Žochári. Zabaviť sa budete môcť taktiež pri ukážkach činnosti sokoliarov, poľovníckej kynológie, či lukostreľbe.

Reklama

-th- Foto: Mária Escherová

Populárne články