Aktuality

Sorea bazén zatiaľ nezatvára, hľadá však nájomcu

Published

on

Reklama

V posledných dňoch na verejnosť opäť prenikli „zaručené“ informácie o tom, že jediný 25 metrový športový bazén v Piešťanoch v hoteli Sĺňava mieni spoločnosť Sorea zavrieť ku koncu septembra. Riaditeľ hotela Ladislav Mackovjak tieto správy odmietol, pripustil však, že spoločnosť hľadá nájomcu, ktorý by prevzal prevádzku bazéna.

Reklama

Prevádzkovateľ hotela už dávnejšie polovicu prenajal zdravotníckemu centru Adeli. Vlani sa hovorilo o tom, že Adeli by malo prevziať celý hotel a je pravdepodobné, že by bazén prestalo prevádzkovať. V marci tohto roka Adeli Center pripustilo, že prenájom celého objektu pre ich potreby je teoreticky možný, ale predbežné rokovania na túto tému nebudú ukončené skôr ako o 5-6 mesiacov.

Podľa riaditeľa hotela Sĺňava Ladislava Mackovjaka, prenájom ďalšej časti objektu pre Adeli v najbližšej dobe nie je na programe. Vedenie však chce riešiť ekonomickú situáciu hotelového bazéna. Prevádzkové náklady naň sú podľa riaditeľa vysoké a pre spoločnosť prestavujú stratu. Jednou z alternatív je, že by hotel prenajal bazén inému subjektu, ktorý by ho prevádzkoval. Druhou možnosťou je zvýšenie cien prenájmu pre športové kluby.

Reklama

V tejto súvislosti už navštívili predstavitelia Športového plaveckého klubu kúpele Piešťany minulý týždeň primátora Miloša Tamajku, aby ho informovali o situácii. Podľa Dariny Moravcovej ak by došlo k výšeniu nájmu pre športové kluby by to bolo neúnosné a potrebovali by pomoc mesta, tak ako iné športy. Ešte horšia situácia by nastala, ak by sa hotel rozhodol prevádzku bazéna ukončiť.

-th- Foto: -lt-

Populárne články