Aktuality

Slovenkou roka sa môže stať aj špičková lekárka z Piešťan

Published

on

Reklama

Finalistkou ankety, ktorú už piatykrát vyhlásil týždenník Slovenka, je aj kardiologička Eva Goncalvesová. Primárka Oddelenia zlyhávania a transplantácie srdca Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb prežila mladosť v Piešťanoch a je absolventkou tunajšieho gymnázia.

Reklama

V kategórii Zdravotníctvo má v ankete Slovenka roka 2013 silnú konkurenciu, ale víťazstvo v podobne prestížnej ankete má už za sebou. Dostala sa totiž do publikácie Top lekári na Slovensku, ktorú vydali Hospodárske noviny.

Eva Goncalvesová rod. Masárová pochádza z Trenčína, ale jej rodina sa v roku 1976 presťahovala do Piešťan. Predtým než sa budúca kardiologička rozhodla pre štúdium medicíny, vyštudovala piešťanské gymnázium. Od roku 1997 pracuje na Oddelení zlyhávania a transplantácie srdca NÚSCH, v roku 2007 sa stala primárkou.

Reklama

Okrem toho je členku viacerých redakčných rád odborných časopisov a má za sebou bohatú publikačnú činnosť. Okrem toho pôsobí v Európskej kardiologickej spoločnosti aj ako predsedníčka Vedeckej rady NÚSCH.

Za Evu Goncalvesovú môžete hlasovať prostredníctvom SMS na číslo 7504 v tvare SR 12. Cena SMS je 0,80 eura s DPH. Ďalšie podrobnosti o ankete Slovenka roka 2013 nájdete na adrese www.slovenkaroka.sk.

Text: mp Foto: www.slovenkaroka.sk

Populárne články