Aktuality

Sídlisko zdobí ručne vyrobený betlehem. Zrealizovali ho otcovia so synmi, aby potešili susedov

Sídlisko pri bývalom podniku Tesla zdobí ručne vyrábaný betlehem. Za jeho realizáciou stoja otcovia so synmi z bytovky na Vrbovskej ceste, ktorí takto chcú spríjemniť sviatky ľuďom z lokality. Plánujú tiež susedské stretnutie pri punči.

Published

on

Reklama

„Vyrábali sme ho v garáži. Bol to mesiac roboty po večeroch. Najväčší podiel práce na ňom odviedol Michal Potempa. Chceli sme to tu mať pekné,“ približuje vznik „tesláckeho“ betlehemu Róbert Čúzy, druhý z otcov stojacich za jeho vznikom. Pri tvorbe pomáhali aj ich synovia Jakub Čúzy a Filip Fodran. Okrem betlehemu vyrobili už v lete aj lavičku, aby si mali hlavne starší ľudia, kde sadnúť. Vyrezaná je z celých kusov dreva.

Reklama

Betlehem tvoria postavy svätej rodiny, zvieratá s pastierom i traja králi. Nad všetkými na streche maštaľky bdie anjel. Postavičky sú vyrobené z tvrdeného polystyrénu a natreté sú akrylovými farbami.  Betlehem osadili na palety a okolo pridali plôtik a čečinu.

Obyvatelia Vrbovskej by chceli trochu oživiť susedské vzťahy, keďže sa im zdá, že hlavne starší sa v covidovom a pocovidom období prestali stretávať. „Chystáme čaj, vianočný punč a malý ohník, aby to malo tu správnu atmosféru,“ dodáva R. Čúzy.

Reklama

-th- Foto: R. Čúzy

Populárne články