Aktuality

Šarkany sa na nebo dostávali len ťažko, zábavu to však ľuďom nepokazilo

Published

on

Reklama

Červená veža patrila v nedeľu 2. októbra už deviatej Šarkaniáde a medzi milovníkmi lietajúcich drakov bolo množstvo detí a dospelých. Poveternostné podmienky nad bananským lesoparkom neboli vôbec ideálne, pretože namiesto poriadneho vetra pofukoval chvíľami len mierny vánok. Návštevníkom podujatia, ktorých sa zišlo viac ako päťdesiat, to však príliš neprekážalo a víkendové podujatie si poriadne užili.

Reklama

Niekoľkým vytrvalcom sa ich doma vyrobených, kúpených či zapožičaných šarkanov nakoniec podarilo dostať do vzduchu, ale väčšinou končili po pár sekundách opäť na zemi. Atmosféru šarkaniády si môžete pozrieť v našej fotogalérii. Kvôli slabému vetru šarkany síce nezaplnili nebo, no k videniu boli klasické kosoštvorcové šarkany, ale aj slnko, medvedík, vták či motýľ i komplikovanejšie tvary. Organizátori z občianskeho združenia Kvas pripravili pre návštevníkov opekačku a vychutnať si mohli aj iné jedlo a nápoje.

Reklama

Okrem toho sa deti zabavili počas opekačky, „hier bez vetra“ pri chytaní dračích chvostov, ale aj pri vyhlasovaní najkrajšieho a najškaredšieho šarkana. Úplne najkrajším doma vyrobeným drakom nakoniec bolo na základe rozhodnutia poroty vyhlásené slniečko, ktorého majiteľka získala označenie na putovnom pohári, naopak najškaredším drakom a zavárané uhorky si odniesol „sáčkošarkan“.

vv/lt

Populárne články